1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. FİLM GİBİ BİR OLAY!
FİLM GİBİ BİR OLAY!

FİLM GİBİ BİR OLAY!

7 aylık hamile iken doğum yapan Tülay Bal...

A+A-

Tülay Bal, 1988 doğumlu... Geçtiğimiz yılın mart ayında tasarrufunda 40 adet 200 TL’lik sahte banknot bulundurmak suçundan yargılandı ve toplamda 2 yıl hapse mahkum oldu.

İki yıllık cezasının bir yılını Merkezi Cezaevi’nde yatarak tamamlayan Tülay Bal’ın hayatı, Türk filmlerine konu olacak kadar hüzün dolu...

Hamile kaldıktan sonra eşinden ayrılan Tülay Bal, bir lokantada ayda 600 TL maaş ile garsonluk yapmaya başladı. KKTC’nin denetimsiz bir yer olması nedeniyle hiç kimse, Tülay’ın patronuna “bu kadar az para ile adam çalıştıramazsın” demedi...

Tülay, hamileliğinin 7’inci ayında hastaneye kaldırıldı ve bebeğini ameliyatla dünyaya getirdi.

 

Sevinç ve hüzün birarada

“Doğumdan sonra çocuğumu bir süre göremedim. Erken doğum nedeniyle özel bakıma alınmıştı... Sonunda onu kucağıma verdiler. O an çok mutlu oldum. Kısa bir süre sonra da çocuğumun talihsizliğini anlattıklarında büyük bir hüzün” yaşadım diyen Tülay Bal, başına gelenleri şöyle anlattı:

“Oğlum  prematüre bir bebek olarak dünyaya geldi.Yumurtalıkları vücudunun değişik yerlerde olunca ameliyat için çok para istediler .Yumurtalıkları üst tarafta ve delikti oğlumun.Ve ben bu parayı bulabilmek için çalmadık kapı bırakmadım.”

 

Sen bize, biz sana

“Sonrasında bir arkadaşım çaresizliğime yardımcı olmak için, benim de birilerine yardımcı olmamı önerdi. Önerisi bin 500 TL karşılığında sahte para temini idi. Ben de çaresizlikten kabul ettim. O anda bu bana tek çere gibi göründü. Şu anda çok pişmanım. İki yıl mahkumiyet aldım ama sorunumu çözemedim. Yani küçük oğlumu  yine ameliyat ettiremedim. Şimdi ben burada cezaevinde onun kokusuna hasretim.”

 

Başkalarına ders olsun

Çocuğunu ameliyat ettireceği hayaliyle yasa dışı yollara başvuran ve bu yüzden hapse düşen Tülay Bal, sonuç itibarıyla suç işlemiş olduğunu ve hapse düştüğünü söyledi. Bal “buradan tüm annelere ve babalara sesleniyorum. Sakın ola çaresizlik düşüncesiyle suç işlemesinler. Yasa dışı yollardan para kazanmak isterken, devletin gücü karşısında benim gibi böyle hapse düşerler” dedi.

Çocuğuna hasret kaldığını, onu görmediği günlerin ölümden beter olduğunu söyleyen Tülay Bal

Şöyle dedi:

“Cezaevinden çıkınca asla yasa dışı yollara başvurmayacağım .Oğlumun  ameliyatı için yasal olarak ne yapılması gerekirse onu yapacağım. Bir amacım daha var. Çocuk gelişimi okumak ve öğretmen olmak istiyorum.”

Bal’ın bir isteği de ‘Şartlı Tahliye’den yararlanmak. Bunun için yetkililere seslenen Bal “bir anne olarak cezamı yeterince çektim, bundan sonrası için şartlı tahliyeme yardımcı olmalarını bekliyorum” dedi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.