1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. FİLMLERİ ARATMAYAN OPERASYON!
FİLMLERİ ARATMAYAN OPERASYON!

FİLMLERİ ARATMAYAN OPERASYON!

Müthiş Operasyon!

A+A-

Devrim Demir

Lefkoşa’da Temmuz ayında Lal Kuyumculuk’u, Eylül ayında ise Erdinç Kuyumculuk’u ve Altınbaş Kuyumculuk’u soyan hırsızların yakalanması için Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi organizesi ile Cürümleri Önleme Şubesi ve Lefkoşa Adli Şube’nin ortaklaşa düzenlediği operasyon sonucu 10 kişi tutuklandı.

1-1024x680.jpg

Zanlıların yedisi dün gece sabaha karşı çaldıkları altınlarla ülkeden kaçmak isterken, ikisi ise sabah saatlerinde ülkeye giriş yaptıktan kısa bir süre sonra kaldıkları otelde tespit edilerek tutuklandı.

Zanlı Saeid Rohani ve Arash Nourbakhsh altınları gömdükleri yeri polise gösterdi.

2-1024x680.jpg

Yapılan ilk sorgulamada, Saeid Rohani, Majid Emami, Arash Nourbakhsh, Mansour Rajabi soygunu kendilerinin işlediğini itiraf etti.

Polis, zanlıların kaldıkları otelin park yerindeki ağacın altında gömülü yaklaşık bin 500 gram altın ele geçirdi.

Zanlılar, soygunda kullandıkları emareleri ise Karmi bölgesine attıklarını itiraf ederek, dün attıkları bölgeyi polise gösterdi.

Saeid Rohani, Majid Emami, Arash Nourbakhsh, Mansour Rajabi, Gholamreza Emami, Rahim Akbari Aghbolagh, Sanaz Akbari, Zarinbano Esfandiari, Arezo Afrasiabian ve Nahid Moshar dün tutukluluk talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkeme’sine çıkarıldı.

4s-1024x680.jpg

19-23 Eylül arasında bir miktar götürdüler

Soygunların yapılamasını sağladığı öğrenilen zanlı Majid Emami, zanlı Saeid Rohani, Arash Nourbakhsh ve  Mansour Rajabi ile birlikte beraberlerinde bir miktar altını 19 Eylül tarihinde yurt dışına çıkardığı öğrenildi. Zanlılar 23 Eylül tarihinde yeniden ülkeye giriş yaptı.

Özel birim oluşturuldu

Lefkoşa’da ardı ardına meydana gelen kuyumcu soygunlarının ardından Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nin organize ettiği özel birim oluşturuldu.

Büyük gizlilik içerisinde yaklaşık 10 gündür soyguncuları an ve an takibe alan ekipler dün gece yarısı operasyon için düğmeye bastı.

Adım adım izlendiler

Havadis’in güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, zanlıların Girne Alsancak bölgesinde kaldıkları otele polis yerleştirildiği öğrenildi. Oluşturulan özel ekip zanlıları adım adım izledi. Yaklaşık 10 gündür, polis takibinde olan zanlılar dün gece yarısı kaçmak isterken Ercan Havalimanı’nda yakalandı.

3-1024x680.jpg

Soymak için yeni yerler keşfediyorlardı 

Edinilen başka bir bilgide ise, zanlıların soymak için yeni yerler keşfettiği bilgisine ulaşan ekipler, Lefkoşa, Girne ve Mağusa’da birçok yerde pusu görevi yaptığı öğrenildi.

10 gün boyunca belirlenen bölgelerde hiç uyumadan pusu görevi yapan polis ekipleri, hedefine ulaştı.

7 kişilik çete çökertildi

Soyguncuların uçak rezervasyonlarını önceden tespit eden polisler, dün gece geç saatlerde Ercan Havaalanına düzenledikleri operasyonda,  zanlıları Ercan Türkiye bağlantılı İran’a gitmeye çalıştıkları sırada tutukladı.

Redif: Kiralık araçla geçişleri tespit edildi

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Redif zanlıların “Dükkân Açma”, “Sirkat” ve “Kasti Hasar” suçlarından tutuklandığını anlattı. Polis memuru Hüseyin Redif, zanlıların Lefkoşa’da Temmuz ve Eylül ayı içerisinde meydana gelen kuyumcu soygunları ile bağlantılı yakın takipte olduklarını söyledi.

Redif, ardı ardına Lefkoşa’da meydana gelen soygunların ardından iş yeri kamera kayıtlarının inceleme altına alındığını ve soygunların meydana geldiği olay yerlerinde alınan emarelerle yola çıkarak zanlıları tespit ettiklerini kaydetti.

Polis memuru Hüseyin Redif, İran uyruklu zanlı  Saeid Rohani, Majid Emami, Arash Nourbakhsh, Mansour Rajabi’yi Altınbaş Kuyumculuk’un kamera kayıtlarında tespit ettiklerini ifade etti.

Zanlıların siyah kiralık araçla, defalarca olay yerinden geçip keşif yaptıktan sonra, park yerine girerek araçta bulunan 4 erkek şahıstan 3’ünün indiğini ve soygunu gerçekleştirdiğini belirtti.

Adadaki kiralık araçlar tek tek incelendi

Soruşturmayı yürüten polis memuru, oluşturulan özel ekibin zanlıların kullanımındaki kiralık aracın tespiti için aynı model olan toplam 265 adet kiralık siyah renk aracı tek tek incelediklerini kaydetti.

Polis memuru Redif, yapılan araştırmada zanlıların kullanımındaki aracı Çatalköy’de kiraladıklarını tespit ettiklerini söyledi.

Çıkış yapmak isterken yakalandılar

Polis memuru Hüseyin Redif, Mansour Rajabi, Majid Emami, Rahim Akbari Aghbolagh, Zarinbano Esfandiari, Gholamreza Emami, Nahid Moshar, Sanaz Akbari, Arezo Afrasiabian’ın çantalarında yapılan aramada, Erdinç Kuyumculuk ve Altınbaş Kuyumculuk LTD isimli iş yerinde sirkat edilen toplam bir kilo 144,87 gr ziynet eşyaları tespit edildiğini belirtti.

Kalan altınları almak için gelenler de yakalandı

Soruşturmayı yürüten polis memuru Hüseyin Redif, ülkeye gece geç saatlerde giriş yaptığı tespit edilen ve zanlıların suç ortağı olan Saeid Rohani ve  Arash Nourbakhsh Girne’de kaldıkları otelde tespit edildiğini kaydetti.

Polis memuru, zanlılardan yapılan sorgulamada kalan altınları almak için ülkeye geldikleri ve çalıntı altınları gömdükleri yeri polise gösterdiklerini söyledi.

Badem ağacı altında bin 500 gram altın

Polis memuru, zanlıların gösterimi ile kaldıkları otelin park yerinde bulunan badem ağacının bölgesinde kazı işlemi yapıldığını ve bin 500 gram altın bulunarak emare alındığını belirtti.

“Onların bir suçu yok”

Mahkemede söz hakkı alan ve kuyumcu soygunlarını yönettiğini itiraf eden zanlı Majid Emami, soygunları Saeid Rohani, Arash Nourbakhsh ve Mansour Rajabi ile birlikte işlediklerini tutuklanan diğer zanlıların ise suçlarla bağlantılı olmadığını iddia etti. Emami, çantalarında bulunan altınları onların haberi olmadan kendileri koyduğunu iddia ederek suçu ismi geçenlerle işlediklerini söyledi.

3 Ekim’de yeniden yargıç huzuruna çıkarılacaklar

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, soruşturmanın yeni başladığını belirterek soruşturmanın selameti açısından tüm zanlıların 3’er gün poliste tutuklu kalmalarına karar verdi.

Havadis

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.