1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. FIRSATA DÖNDÜ!
FIRSATA DÖNDÜ!

FIRSATA DÖNDÜ!

KKTC Merkez Bankası eski 50 sterlinleri...

A+A-

 

YÜZDE 20 KOMİSYON: KKTC’de 30 Nisan 2014 itibarı ile eski 50 İngiliz Sterlinlerinin tedavülden kaldırılıp, İngiltere Merkez Bankası tarafından hala kabul edilmesi fırsatçılara meydan yarattı. Fırsattan yaralanan bazı kişiler eski 50 sterlinleri yüzde 20 komisyonla yeni sterlinlerle değişmeye başladı

GÜNEY’DE TAMAM: KKTC Merkez Bankası eski 50 sterlinleri 21 Nisan 2014’e kadar kabul edip 30 Nisan 2014 tarihi itibarı ile de tedavülden kaldırırken, Rum Merkez Bankası ise hala eski 50 İngiliz Sterlini ile yeni 50 İngiliz Sterlini’ni değişmeyi kabul ediyor


KKTC Merkez Bankası’nın arka yüzünde Sir Houblon’un portresi bulunan eski 50 sterlinleri 30 Nisan’da tedavülden kaldıracağını duyurması fırsatçıların işine yaradı.

İngiltere Merkez Bankası’nın eski 50 İngiliz Sterlinlerini süresiz olarak kabul edip 2 Kasım 2011’de dolaşıma çıkarılıp arka yüzünde Matthew Boulton ve James Watt portreleri bulunan yeni 50 İngiliz Sterlinleri ile değiştirmeyi kabul etmesini fırsat bilen bazı kişiler bu işi komisyonculuğa dönüştürdü.
Havadis’in yaptığı araştırmada her eski 50 İngiliz Sterlini’nin yeni İngiliz Sterlini’ne dönüştürülmesi için yüzde 20 kar alındığı ortaya çıktı. 

para.jpg

Vatandaş mağdur oluyor…

KKTC Merkez Bankası’nın eski 50 İngiliz Sterlinlerini 21 Nisan’a kadar kabul edip 30 Nisan’da tedavülden kaldıracağını duymayan birçok vatandaş “Zararın neresinden dönersem kardır” mantığıyla ellerindeki eski sterlinleri yüzde 20 komisyon ödeyerek yeni 50 sterlinlerle değişiyor. Yani vatandaşın cebindeki her eski 50 sterlin 40 sterlin değerine düşmüş oluyor.

Rum Merkez Bankası kabul ediyor…

KKTC Merkez Bankası eski 50 sterlinleri 21 Nisan 2014’e kadar kabul edip 30 Nisan 2014 tarihi itibarı ile de tedavülden kaldırırken, Rum Merkez Bankası ise hala eski 50 İngiliz Sterlini ile yeni 50 İngiliz Sterlinini değişmeyi kabul ediyor.


Ceral: Elinde eski 50 sterlin kalan çok kişi var

Erdinç Döviz Bürosu İşletmecisi Cenk Ceral, KKTC Merkez Bankası’nın eski 50 sterlinlerin tedavülden kaldırılacağı ile ilgili yeterli duyuru yapmadığını söyledi. Vatandaşların birçoğunun elinde hala eski 50 sterlinler bulunduğuna işaret eden Ceral elinde eski 50 sterlin bulunan vatandaşların büyük bir mağduriyet yaşadığını anlattı.

“Söylenenden önce tedavülden kalktı”

Ceral ayrıca, KKTC Merkez Bankası’nın eski 50 İngiliz sterlinlerini 30 Nisan 2014’den sonra kabul etmeyeceğini duyurduğunu ancak yaklaşık 15 gün öncesinden kabul etmemeye başladığını ifade etti. Ceral, o tarihler arasında Merkez Bankası’na eski 50 sterlinleri yeni sterlinlerle değişmek için giden vatandaşların mağdur olduğunu kaydetti.

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.