1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. FITCH UYARDI
FITCH UYARDI

FITCH UYARDI

Rum ekonomisi ve finans sistemiyle ilgili aynı tahriklerin ve tehditlerin devam ettiğini açıkladı.

A+A-

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından Fitch, Rum ekonomisi ve finans sistemiyle ilgili aynı tahriklerin ve tehditlerin devam ettiğini açıkladı.

Politis gazetesinin haberine göre Fitch, kredi portföyü kalitesinde yaşanacak olası bir bozulmadan korkan Rum bankalarının, finansman ve likidite konularında savunmasız kalacağı öngörüsünde bulundu.

Habere göre Fitch, bir yandan Rum bankalarının bir süre daha “yatırım yapılamaz” kategorisinde (çöp) kalmaya devam edeceği değerlendirmesini yaparken, diğer yandan bankaların sermayelerinin yeniden yapılandırılması çalışmalarının 2013 yılı sonuna kadar tamamlanmasının beklendiğini ve bunun da, Rum bankalarına olan güveni artırabileceği yorumunu yaptı.

“Kıbrıs Bankası”nın, mevduatların sürekli erimesi nedeniyle yara almaya devam edeceğini belirten Fitch, Hellenic Bank için de gerekli prosedürlerin tamamlanmasının ardından, durumunun iyileşeceği öngörüsünde bulundu.
Haberde, Fitch’in en çok “Kıbrıs Bankası” için temkinli olduğu kaydedildi.

TOPLU TAŞINMAZ SATIŞI KORKUSU

Öte yandan Simerini gazetesi ise, Rum Taşınmaz Mal Sahipleri Birliği’nin, Güney Kıbrıs’taki taşınmazların geleceğiyle ilgili endişelendirici mesajlar verdiğini yazdı.

Habere göre birlik, taşınmaz vergilerinin artması ve malların değeri ile mallardan elde edilen gelirin azalması nedeniyle, birçok kişinin bugün, taşınmaza yatırım yapmaktan vazgeçtiğini; bu durumun da, taşınmaz sektörünün geleceği için tehdit oluşturduğunu belirtti.

Haberde, vergiler nedeniyle birçok taşınmaz sahibinin, taşınmazlarını topluca satarak, bu yükten kurtulmak isteyebilecekleri kaydedildi.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.