1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “FİYASKO”
“FİYASKO”

“FİYASKO”

Derviş Eroğlu ile Kıbrıs Rum Lideri Nikos Anastasiades’in hafta başı yer alan görüşmesini “fiyasko” olarak niteledi.

A+A-

Yeni Kıbrıs Partisi(YKP) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Kıbrıs Rum Lideri Nikos Anastasiades’in hafta başı yer alan görüşmesini “fiyasko” olarak niteledi.

YKP’den yayımlanan “Eroğlu ve Anastasiades görüşmesi fiyasko” başlıklı bildiride liderlerin buluşmasına atıfta bulunarak “Kayda değer bir ilerleme olmadı. Taraflar konumlarını korudular. Eroğlu’na göre Anastasiades görüşmelerde ele alınacak konuları görüşme başlamadan sonuçlandırmak istiyor, Anastasiades’e göre ise Eroğlu BM’nin ve diğer ilgililerin kabul ettikleri bildik çözüm parametrelerine ters görüşler açıklıyor ve sarahat getirmekten kaçınıyor” denildi.

“Tarafların hala daha suçlama oyununa devam” etikleri savunulan bildiride, “Tek ülke, tek devlet ve tek yurttaşlık olmazsa olmazdır ve çeşitli zamanlarda iki taraf da bunu kabul etmiştir. Oyunu bırakıp esasa gelmek gerekir, ama belli ki halkı oynatmaya ve dünya güçleriyle bir aldatmaca sürdürmeye devam ediyorlar” ifade edildi.

“CTP, DP, UBP ve sair” kesimlerin çözümü engellemekle suçlandığı bildiride “Liderliklerin çıkmaz yol olan tutumları halkı umutsuzluğa sürüklüyor ama dünya başka bir çözüm yolu bırakmamıştır” denildi.
Bildiride hükümetin büyük ortağı CTĞ-BG’nin  de “tek ülke, devlet tek ve tek yurttaşlık” ilkesini kabul eden bir bildiriyi destekleyeceğini henüz açıklamadığı savunuldu.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.