1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. FİYATLAR YERİNDE SAYIYOR
FİYATLAR YERİNDE SAYIYOR

FİYATLAR YERİNDE SAYIYOR

Türkiye’de son bir haftada akaryakıt fiyatlarında ciddi oranlarda indirimler yaşanırken, ülkemizde henüz bir adım atılmadı

A+A-

 Türkiye’de akaryakıt ücretleri 13 Eylül’den itibaren uluslararası piyasalardaki gelişmelere bağlı olarak önemli oranlarda geriledi ancak, KKTC’de henüz bu konuda atılan herhangi bir adım yok.
Ulusal Birlik Partisi döneminde çıkarılan bir yasa ile uluslararası piyasaların durumuna göre otomatiğe bağlanmıştı. Ancak, otomatik fiyat ayarlamasının sadece zam ayağının çalışması, indirim ayağının ise çalışmaması sürekli olarak eleştiriliyor.

Türkiye’de 13 Eylül’de benzin fiyatlarında 12 kuruş indirim yapılmasının ardından dolar kurunda ve petrolde yaşanan düşüşle birlikte mazotta da indirime gidildi. Türkiye’de mazotun litre fiyatı 19 Eylül’de 9, 20 Eylül’de ise 6 kuruş olmak üzere toplam 14 kuruş indirildi.

Ülkemizde ise bu indirimlerin yaşanmaması eleştiri konusu olmaya devam ediyor. Fiyatların zamanında indirilmemesinin en önemli nedeninin ise devletin akaryakıttan aldığı yüksek vergiler olduğu iddia ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.