1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. FLAKKA İLLETİ KKTC'YE DE Mİ GELDİ?
FLAKKA İLLETİ KKTC'YE DE Mİ GELDİ?

FLAKKA İLLETİ KKTC'YE DE Mİ GELDİ?

“Kriz geçiren genç insanları ısırmaya çalıştı”

A+A-

Candan MERT

Amerika'da ortaya çıkan ve halk dilinde zombi hapı olarak bilinen ‘flakka” adındaki sentetik uyuşturucu, dünyaya hızla yayılıyor. Güvenilir bir kaynaktan edindiğimiz bilgilere göre geçtiğimiz gün Lefkoşa Surlariçi bölgesinde bulunan bir gençte halk dilinde zombi hapı olarak bilinen ‘flakka- adında sentetik uyuşturucunun belirtilerini gösterecek şekilde kriz geçirdiği iddiasına ulaştık.

  Geçtiğimiz günlerde Türkiye’de de rastlanılan sentetik uyuşturucuya, son günlerde Güney Kıbrıs’ta da olması konusunda çıkan haberlerin ardından, büyük korku yaratan bu illetin KKTC içerisine girip girmediği ile ilgili tartışmalarından dolayı insanlar şüphe içerisinde! Son dönemlerde Brezilya'da görülen hapı kullananlar tıpkı bir zombi gibi davranıyor ve 'yamyam' özellikleri gösteriyor.

“Kriz geçirip insanları ısırmaya çalıştı”

 Güvenilir bir kaynaktan edindiğimiz bilgilere göre geçtiğimiz gün Lefkoşa Surlariçi bölgesinde bulunan bir gençte halk dilinde zombi hapı olarak bilinen ‘flakka- adında sentetik uyuşturucunun belirtilerini gösterecek şekilde kriz geçirdiği iddiasına ulaştık.

 Kimliğinin açıklanmasını istemeyen kaynağımız tarafından, kriz geçirmek suretiyle bahse konu uyuşturucuyu kullanan kişilerdeki belirtilerin aynısını gösteren gencin ailesinin genci zapt etmekte zorlandığı belirtilirken, genci kontrol altına almaya çalışan çevresindeki kişileri de ısırmaya çalıştığı iddia edildi. Bunun ardından kaynağımız, çevre sakinleri olarak bulunan komşuların polisi çağırdığını ve sonrasında gencin tedavi olmak üzere olay yerinden götürüldüğünü iddia etti.

Flakka kullanımının ardından Delirium denen ve nadir olarak görülen aşırı güçlü yan etkide kaygı, halüsinasyonlar, disoryantasyon, yüksek vücut ısısı, ağrıya / acıya duyarsızlık ve hiper-saldırganlık görüldüğü belirtiliyor. Tüm dünyada büyük korku uyandıran  Videolarda görüntülenen zombi etkisi ve et yeme gibi semptomların ise henüz bilimsel bir dayanağa sahip olmaması sebebiyle neticelenmediği belirtiliyor.

Haberal Kıbrıslı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.