1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. FLAŞ! ABDULLAH ÖCALAN SERBEST Mİ KALIYOR?
FLAŞ! ABDULLAH ÖCALAN SERBEST Mİ KALIYOR?

FLAŞ! ABDULLAH ÖCALAN SERBEST Mİ KALIYOR?

FLAŞ ! Abdullah Öcalan serbest mi kalıyor

A+A-

Dün basında yer alan haberler ardından sosyal medyada Abdullah Öcalan'ın önümüzdeki yıl serbest kalacağı haberleri sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Sırrı Süreyya Önder miting konuşmasında bu sözleri vurguladı.

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Sürreya Önder Diyarbakır'da düzenlenen Çözüm ve Özgürlük’ mitinginde dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Öcalan hakkında bu meydanda size selam verecek sözleri ile çok konuşuldu

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Sürreya Önder, Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) öncülüğünde Diyarbakır’da düzenlenen, ’Çözüm ve Özgürlük’ mitinginde yaptığı konuşmada, Abdullah Öcalan’ın son kez selamını getirdiğini belirterek, "Demokrasi mücadelesi bu dirayetle gelişirse, önümüzdeki yıl sayın Öcalan kendisi bu meydandan size selam verecek" dedi.

Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda DÖHK’ün ’Kadınlar önderliği ve özgürlüğü için eylemde’ kampanyası kapsamında düzenlediği, ’Çözüm ve Özgürlük’ mitingine yaklaşık 10

bin kişi katıldı. Sık sık Abdullah Öcalan lehinde, Kürtçe ve Türkçe sloganlar atılırken, miting alanına da Öcalan’ın posterleri ve onun özgürlüğüne yönelik, Türkçe ve Kürtçe yazılı pankartlar asıldığı görüldü. Konuşmalar öncesi sahne alan sanatçıların Kürtçe söylediği türküler eşliğinde, mitinge katılanlar, zafer işareti yaparak halay çekti. Konser sırasında "Kürdistan" yazılı tişört giydirilmiş bir bebek ile yöresel kıyafetler giyen çocukların Öcalan’ın posteri önünde zafer işareti yaparak poz vermeleri mitirg alanındaki ilginç görüntüleri oluşturdu.

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Sürreya Önder, zafer işaretleri yaparak, platforma geldi. Önder, Abdullah Öcalan’ın selamını son defa olarak getirdiğini belirterek şöyle dedi:
"Size Kürt halk önderi sayın Öcalan’ın son defa olarak selamını getiriyoruz. Başta kadınlar olmak üzere, gençlik olmak üzere, Amed halkı olmak üzere, Kürt halkı, mazlumlar, Türkiye halklarının özgürlük ve demokrasi mücadelesi, bu dirayetle gelişirse, önümüzdeki yıl sayın Öcalan kendisi bu meydandan size selam verecek. Sayın öcalan’a özgürlük komitesinin çalışmalarını selamlıyorum ama siz bu mücadeleye, bu talebe el koyduğunuz sürece başarıya ulaşacaktır. Sayın Öcalan’ın selamı var size. Sayın Öcalan, bunu kendisinin özgürlüğü olarak görmüyor. 20’ye yakın ziyaret yaptık. Daha bir tek kez bu gündemleşmedi. ’Ya hep birlikte özgürüz, yada hep birlikte tutsağız’ diyor. Bu da böyle biline."

"BİZE EN ÇOK ’ÖCALAN SERBEST KALACAK MI?’ DİYE SORUYORLAR"

Sırrı Sürreya Önder, kendilerine en çok, Öcalan’ın serbest kalıp kalmayacağının sorulduğunu belirterek, "Bize en çok şu soruyu soruyorlar: ’Barış sürecinin sonunda Öcalan serbest kalacak mı?’ Bugün  

 onlara cevabı yalnızca bizim verebileceğimizi söylemek için bir aradayız. Değil bir, bin devletin ordusunun Kürt halkını önderinden ayıramayacağını söylemek için. Öcalan’ın bu alandaki herkesin ruhunda özgürleştiğini, her gün bazen dağlarda bir özgürlük savaşçısı olarak, bazen Amed sokaklarında itirazın sesi bir genç olarak, bazen Rojava’da devrimi inşa eden bir kadının ruhunda özgürlük ararken, Öcalan’ın Kürt halkının şahsında özgürleştiğini onlara nasıl anlatacağız bilmiyorum. Sayın Öcalan, bir fikir olarak, bugün onu hapsettiğini düşünen, Kürt halk önderinin hapiste olmasından zevk duyan küçük akılların dipnotlarına bile düşülmeyeceği bir tarihin yazarı olarak burada, bu meydandır" diye konuştu.

"ÖCALAN TUTSAK OLDUĞU SÜRECE BARIŞ DA TUTSAK OLUR"

Ortadoğu’daki karışıklığa da değinen Önder, Kürt halkının bir mucize beklemediğini söyledi. Önder, "Kimse unutmamalı, Öcalan tutsak oldukça barış da tutsak olacaktır. Biz öcalan’a özgürlüğü savunurken, aslında barışı savunuyoruz. Ama hepimiz bir barıştan bir parçayı içimizde taşıyoruz ve bununla hayatta kalıyoruz" dedi.

Barış süreci ile beraber aslıdna bu tür haberler sık sık basında yer alıyordu..

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.