1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. FLAŞ!.. FLAŞ!.. KÖŞK'E SİBER SALDIRI!
FLAŞ!.. FLAŞ!.. KÖŞK'E SİBER SALDIRI!

FLAŞ!.. FLAŞ!.. KÖŞK'E SİBER SALDIRI!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın açıkladığı son 2-3 hafta içinde Türkiye’ye yönelik yoğun siber saldırıların en önemli hedeflerinden birinin de Çankaya Köşkü olduğu ortaya çıktı.

A+A-

Köşk kaynaklarından alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanlığı, 3-5 Haziran tarihlerinde 72 saat süren aralıksız siber saldırıya uğradı. Saldırılar üzerine alarma geçen Köşk’ün Bilişim Teknolojileri Başkanlığı, oluşturduğu özel bir ekiple, TÜBİTAK, Telekom ve ODTÜ’lü uzmanlardan da yardım alarak Cumhurbaşkanlığı’nın resmi internet sitesini çökertmeyi hedefleyen saldırıya karşı koydu.

INTERPOL DE DEVREDE GİRDİ!

Saldırıların arkasında ünlü “hacker” grupları Anonymous ve Rechack’ın olduğu saptanırken, geliştirilen özel bir program aracılığıyla “hacker” saldırıları yanıltılıp farklı nokta ve adreslere yönlendirildi. Köşk’ün bu savunmasını aşamayan “hacker” grupları da bir süre sonra saldırılarına son verdi. Köşk’ün bilişim uzmanları, incelemeleri sonucunda saldırıların yüzde 70’inin yurtdışından olduğunu saptadı. Yurtdışından yapılan saldırılara ilişkin saptanan bilgisayarların IP numaraları Interpol’e bildirilirken, Türkiye’den yapılan saldırılar için de savcılıklara suç duyurusunda bulunuldu.

 

Vatan

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.