1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. FOGEM ENGELSİZ PARK PROJESİ CUMA GÜNÜ TÖRENLE AÇILACAK
FOGEM ENGELSİZ PARK PROJESİ CUMA GÜNÜ TÖRENLE AÇILACAK

FOGEM ENGELSİZ PARK PROJESİ CUMA GÜNÜ TÖRENLE AÇILACAK

Lefkoşa Folklor ve Gençlik Merkezi Derneği (FOGEM) dört ay önce başlattığı “Engelsiz Park”ı tamamladı.

A+A-

Lefkoşa Folklor ve Gençlik Merkezi Derneği (FOGEM) dört ay önce başlattığı “Engelsiz Park”ı tamamladı. Park Cuma günü törenle açılacak.

Ülkede bir ilk olan, fiziksel engelli çocuklara yönelik park, Lefkoşa Türk  Belediyesi’nin (LTB) Dr. Fazıl Küçük Parkı’nda tahsis ettiği alana  kuruldu. 

FOGEM’den verilen bilgiye göre, park için gerekli para birçok gönüllünün çok çeşitli faaliyetlerinden ve bağışlardan elde edildi.

Yapılan gösterilerden, gönüllülerin kitap ayraçları satışından, kermes ve bunun gibi faaliyetlerden  elde edilen gelirler ve bağışlardan toplanan  paralar dört ay gibi bir zamanda parkın yapılmasını sağladı.

Engelsiz  park, bedensel engelli çocukların da normal gelişen çocuklarla aynı ortamda eğlenceli zaman geçirmesini amaçlıyor.

Cuma günü saat 11.00 de yapılacak olan açılıştan önce Lefkoşa Belediye Orkestrası küçük bir konser verecek.  Ortopedik engelli çocukların da özel olarak davet edildiği park bir süre önce elim bir trafik kazası sonucunda hayatını kaybeden İmge Kozok’un anısına adandı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.