1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. FOLK-DER EKİBİ BULGARİSTAN’DAN BİRİNCİLİKLE DÖNDÜ
FOLK-DER EKİBİ BULGARİSTAN’DAN BİRİNCİLİKLE DÖNDÜ

FOLK-DER EKİBİ BULGARİSTAN’DAN BİRİNCİLİKLE DÖNDÜ

Lefkoşa Folklor Derneği’nin (Folk-Der) Kozan grubu, Bulgaristan’da düzenlenen uluslararası festivalde birincilik ödülü kazandı.

A+A-

KOZAN GRUBU, ÇEŞİTLİ ÜLKELERDEN 38 EKİBİN KATILDIĞI BULGARİSTAN ULUSLARARASI PERİ GENÇLİK SANAT FESTİVALİ’NDEKİ GÖSTERİLERİYLE “EN İYİ PERFORMANS ÖDÜLÜ” ALDI

Lefkoşa Folklor Derneği’nin (Folk-Der) Kozan grubu, Bulgaristan’da düzenlenen uluslararası festivalde birincilik ödülü kazandı.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, çocuk kulübüne bağlı Kozan grubu, “Uluslararası Peri Gençlik Sanat Festivali'nde Kuzey Kıbrıs’ı ve Kıbrıs Türk kültürünü başarıyla temsil etti. Folk-Der Kozan grubu, festival komitesinin düzenlediği yarışmada “en iyi performans ödülü”nü kazanarak 1.’lik kupasıyla adaya döndü.

Eğitmenliğini Umut Öksüz, Şifa Kaya Taşkıranlar ve Fatoş Aşina'nın yaptığı 23 kişilik dans ekibi, 4 yönetici ve 4 müzisyenin yer aldığı Folk-Der Kozan grubu, yurda dönüşlerinde Ercan Havalimanı’nda,velilerin ve dernek yöneticilerinin alkışlarıyla karşılandı.

Ekibin, Bulgaristan’daki festivale katılan diğer ülkelerin ekiplerinden de festival davetleri aldığı açıklandı.

Bu yıl 8.’si düzenlenen “Peri Gençlik Sanat Festivali”nin, müzik, tiyatro, dans, fotorafçılık ve görsel sanatlar gibi etkinliklerle 5 yaşından 35 yaşına kadar çocuk, genç ve yetişkinlerin katılımına imkan veren Bulgaristan'ın önemli festivallerinden biri olarak bilindiği kaydedildi.

Festivale, çeşitli ülkelerden bu yaş gruplarından, sanat okulları, akademiler, dernekler, gençlik ve çocuk merkezlerinden 38 ekibin katıldığı belirtildi.

Folk-Der yetkilileri, Kozan grubunun Bulgaristan'da yapılan sahne ve sokak gösterilerinde turistlerin ve halkın ilgisiyle karşılandığını ve festivalin renkli, coşkulu ekiplerinden biri olduğunu anlatarak, “Yıl içinde yaptığımız çalışmaların verimini aldığımızı düşünüyoruz. Bulgaristan’da kazandığımız birinciliği, özverili velilere ve Kıbrıs Türk halkına armağan ediyoruz” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.