1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. FONEFILM FESTİVALİ PERŞEMBE GÜNÜ BAŞLIYOR
FONEFILM FESTİVALİ PERŞEMBE GÜNÜ BAŞLIYOR

FONEFILM FESTİVALİ PERŞEMBE GÜNÜ BAŞLIYOR

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nün düzenlediği “Fone Film Festivali” 2 Mayıs’ta başlıyor.

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nün düzenlediği “Fone Film Festivali” 2 Mayıs’ta başlıyor.

Cep telefonu ve tabletler gibi dijital teknolojilerle çekilen kısa filmlerin yarışacağı festival, DAÜ İletişim Fakültesi Yeşil Salon’da saat 13.00’de düzenlenecek törenle açılacak.

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, 2-4 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalin açılış konuşmalarını yönetmen Derviş Zaim ile deneysel sinemacı Nurşen Bakır yapacak. Açılış konuşmalarının ardından saat 14.00’de Liselerarası “Kısa Kes” Film Yarışması’nın film gösterimi gerçekleştirilecek. Festival çerçevesinde daha sonra Andreas Treske tarafından “Webdocs” atölye çalışması yapılacak.

Festivalin ikinci günün, “Mobil Demokrasi” temalı uluslararası kategoride yarışan filmlerin gösterimi yapılacak ve saat 16.00’da ödül töreni gerçekleştirilecek. Festival, 5 Mayıs Cumartesi günü saat 10.30’da Nurşen Bakır’ın gerçekleştireceği Deneysel Sinema Atölyesi ile sona erecek.

Festivalin uluslararası katılıma açık olan “Mobil Demokrasi” yarışma kategorisinin jürisi, DAÜ İletişim Fakültesi’nde de ders veren ünlü yönetmen Derviş Zaim, Yakın Doğu Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof.Dr. Nilgün Abisel, İzmir Ekonomi Üniversitesi Sinema ve Dijital Medya Bölümü öğretim görevlisi ve film yapımcısı Andreas Treske, modacı Abdullah Öztoprak ve DAÜ İletişim Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr.Mashoed Bailie’den oluşuyor.

Lise öğrencilerine dönük olarak düzenlenen “Kısa Kes” Film Yarışması’nın jürisi de, dijital film yönetmeni Evren Maner, fotoğraf sanatçısı Kerim Belet ve görsel iletişim tasarımcısı Şebnem Elings Aydeniz’den oluşuyor.

28 filmin yarışacağı Mobil Demokrasi yarışma kategorisinde birinci seçilen filme 2 bin 500 TL, ikinci seçilen filme bin 500 TL, üçüncü seçilen filme ise bin TL ödül verilecek. 10 filmin yarışacağı Liselerarası Kısa Kes Film Yarışması’nın birincilik ödülüyse bin 500 TL. Yarışmada ikinci seçilen filme bin TL, üçüncü seçilen filme ise 500 TL verilecek.

Festivalin organizasyon komitesinin başkanlığını yürüten DAÜ İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Pembe Behçetoğulları, festivalle ilgili açıklamasında, pahalı ve zor gibi görünen film yapma sürecinin, iletişim teknolojilerinin yaygınlaşması ve daha kolay erişilebilir hale gelmesiyle daha fazla insan için daha mümkün hale geldiğini söyledi.

“Biz cep telefonları ve tablet bilgisayarlar gibi yeni dijital teknolojileri tüketmekten büyük bir haz duyuyoruz. Bunları daha farklı, daha üretken biçimlerde de kullanabiliriz. Bunda da büyük bir haz var” diyen Behçetoğulları, “Önemli olan yeni dijital teknolojileri nasıl kullandığınızdır.

Festivalin sponsorluğunu Türkiye Halk Bankası ile British Council üslendi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.