1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. FORMÜL BELLİ
FORMÜL BELLİ

FORMÜL BELLİ

İstanbul’da 100 bin kişinin yaşadığı mahallenin tüm sorunlarını çözen 15 yıllık muhtar Yunus Türk, Kıbrıs’a yardım etmeye hazır.

A+A-

İstanbul’un sadece bir mahallesinde yaklaşık 100 bin kişi yaşıyor. Bahçelievler Zafer Mahallesi’nin 15 yıllık muhtarı 52 yaşındaki Yunus Türk “resmi rakam 86 bin ama gerçek nüfus 100 bini bulur” diyerek, 30 Mart seçimlerinde oy kullanacak kayıtlı seçmen sayısının 58 bin 690 olduğunu belirtiyor.

Muhtarlık için yeniden aday olan Yunus Türk, çöp dahil mahallenin hiçbir sorunu olmadığını, yeni dönemdeki hedefinin havadaki elektrik tellerini yer altına almak olduğunu belirterek, “Yavruvatan Kıbrıs’a da evelallah çok yardımlarım olur. Oraya el atılırsa hiçbir sıkıntı kalmaz. Bunun formülü bende, önce çöp sorununu hallederim” dedi.

 

Haberleri alıyorum

Kıbrıs’ı bugüne kadar hiç görmediğini ve 30 Mart seçimleri sonrasında bir ziyaret planladığını belirten Muhtar Yunus Türk “ancak gidip, gelenlerden bilgi alıyorum, gazeteleri okuyorum ve televizyonlardan bazı haberleri izliyorum. Galiba en büyük sorun çöpler” diyerek, bu konuda yardımcı olabileceğini söyledi.

Yunus Türk, “100 binin üzerinde nüfusu olan mahallenin sorunları ile nasıl başa çıkıyorsununuz?” sorusuna şu kaşılığı verdi:

“Mahallenin bir eksiği yok, vatandaşın ne eksiği varsa yerine getiriyoruz. Vatandaşın sorunlarını yetkililere  götürüyorum ve işimi sıkı takip ediyorum. Mahallenin önemli bir sıkıntısı yok. Bölgemizdeki resmi kurumlar, taleplerimizi yerine getiriyor, hepsine teşekkür ediyorum. Emniyet amiri, askerlik şubesi hepsi ilettiğimiz sorunları hızlı bir şekilde çözüyor. Vatandaşın ne sıkıntısı varsa, çözüp, evine kadar giderim. Bizde hizmet sınırsızdır.”

 

Elektrik tellerini yeraltına aldıracak

“15 yıldır muhtarlık yapıyorsunuz yeniden adaysınız, yeni dönem için en önemli hedefiniz nedir?” sorusu üzerine Yunus Türk, yeni dönemde, elektirk tellerinin yeraltına alınması için uğraşacağını beliretek, şöyle devam etti:

“Önemli sorunumuz olarak şu var, inşallah onu çözeceğim; nasip olursa Mart’tan sonra. Havadaki elektrik tellerinin yere inmesi için mücadele ediyorum, başka bir sorun yoktur.

Muhtar olduktan sonra, kanalizasyon, su, çöp, kaldırım gibi sorunları çözdük. Yanmayan sokak lambalarını hallettik. 500’ün üzerinde sokak lambası takdırdım. Sadece, havadaki elektrik hatlarının yere indirilmesi kaldı, seçimden sonra Tedaş’la bu konu için uğraşacağım. Bir de trafik var, trafik sorununu da çözmeye çalışıyorum. Başka da bir sorunumuz yok. Parklarımız, sokaklarımız güzel ve temiz. Mahallede 4 park, 2 hastane, 2 sağlık ocağı, 4 banka şubesi var. Mahallemizin çöp sorunu yok, her akşam saat 19.00’da mahallenin çöpleri düzenli olarak toplanıyor.”

 

Gariban Babası muhtar

Kendisini “gariban babası” olarak takdim eden Yunus Türk, “Mahalemizin insanı, İstanbul genelinde çalışıyor. Mahallemizde, ağırlıklı olarak İstanbul doğumlular yoğunlukta, onları Tokat, Malatya, Trabzon, Sivas, Batman takip ediyor. Az sayıda Balkan göçmeni vatandaşımız var. Ben de Trabzonluyum”  dedi.

 

Yönetim derdim yok

Yunus Türk, “Nüfusu 100 bini geçen bir mahalleyi yönetiyorsunuz, yerel yönetimde tecrübelisiniz.  KKTC’nin en büyük sorunu da çevre kirliliği ve çöpler” sorusuna, şu karşılığı verdi:

“Evvelallah ben mahallemi çok güzel yönetirim, hiç bir sıkıntı olmaz. Kıbrıs’a da el atarsam önce çöp sorununu hallederim. Biz eskiden, kamyon tutarak, vatandaşlarla sokakları temizliyorduk. Aynı şekilde bir hamle yaparız. Benim için çok zor değil. İşimde suistimal yapmam, bugünün işini de yarına bırakmam. Bir işi yapan kişi severek yaparsa o işte başarılı olur. Siyasileri de tavsiyem şudur; görevlerini Allah rızası için yaparlarsa, küçükleri sevip, büyükleri sayarlarsa, hiç bir sıkıntı olmaz. Halka kulak versinler, halkı sevsinler ve işlerini de seve seve yapsınlar, başarılı olurlar.”

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.