1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. FOTİU “İNSANİ KONULAR KOMİSERİ” OLARAK ATANDI
FOTİU “İNSANİ KONULAR KOMİSERİ” OLARAK ATANDI

FOTİU “İNSANİ KONULAR KOMİSERİ” OLARAK ATANDI

DİKO’lu eski bakan Fotis Fotiu’yu da İnsani Konular Komiseri olarak atadı;

A+A-

 

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, dün, Jeostratejik Araştırmalar Konseyi ile Enerji Politikası Konseyi üyelerini açıklarken, DİKO’lu eski bakan Fotis Fotiu’yu da İnsani Konular Komiseri olarak atadı.

Politis ve diğer gazeteler, Rum siyasi partilerinin önerdikleri akademisyenlerden oluşan Jeostratejik Araştırmalar Konseyi ve Enerji Politikası Konseyi’nin üyelerinin sürpriz olmadığını, Stratejik Araştırmalar Konseyi’nin başkanlığına Lefkoşa Üniversitesi Rektörü Mihallis Attalidis’in atandığını yazdılar.

Habere göre söz konusu konseyin başkan yardımcılığına, DİKO partisinden gelen uluslararası ilişkiler uzmanı Petros Zarunas atanırken, konseyin 13 üyesi arasında eski Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas’ın damadı Türkolog Nikos Muduros, Kıbrıs Üniversitesi’nde öğretim görevlisi Niyazi Kızılyürek ve bir diğer Türkolog Manuk Yıldızyan da bulunuyor.

Enerji Politikası Konseyi de birçok akademisyenden oluşuyor.

Öte yandan gazete, Keti Kliridis’in istifasıyla boşalan Rum Başkanlık Sarayı İnsani Konular Komiserliği’ne ise, Anastasiadis’i seçimlerde destekleyen ve hükümetten ayrıldığı zaman partisinden istifa eden eski DİKO üyesi Fotis Fotiu’nun resmen atandığını, Fotiu’nun görevine, Anastasiadis New York’tan dönünce başlayacağını belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.