1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. FOTOĞRAF PAYLAŞIRKEN DİKKAT!
FOTOĞRAF PAYLAŞIRKEN DİKKAT!

FOTOĞRAF PAYLAŞIRKEN DİKKAT!

İnternette her şeyinizi paylaşmayın!

A+A-

Facebook'ta paylaştığınız bir fotoğrafın ne hale geleceğini hiç düşündünüz mü? Paraguay hükümeti düşünmüş ve bir kamu spotu hazırlamış. İşte Facebook'ta paylaşılan bir fotoğrafın yolculuğu...

İnternet büyük bir okyanus, bir şey yazılsa bir fotoğraf paylaşılsa anında her yere yayılabiliyor. Bu yayılmalar her zaman ‘iyi’ insanların eline geçmiyor. Paraguay hükümetinin hazırladığı bir kamu spotunda kızlar plajda fotoğraf çekip Facebook’a yüklüyor. Fotoğraf, Facebook’a yüklendiği anda görselin yolculuğu başlıyor.

Önce arkadaşlarından birisi fotoğrafı başka bir amaçla paylaşıyor, daha sonra fotoğraf kızı tanımayan kişilerin eline geçiyor ve bir anda görsel “Kamu malı” haline geliyor. Fotoğrafın son yolculuğu ise bir porno sitesi oluyor.

İŞTE O VİDEO:

Paraguay hükümetinin değinmek istediği bu tehlike, aslında sadece o ülke için değil, herkesin yaşayabileceği türden bir şey.

FACEBOOK’UN YAPABİLECEĞİ BİR ŞEY YOK
Çekilen fotoğrafların Facebook’ta yayınlanmasının ardından o fotoğraflar başka mecralara da sıçrıyor. Ancak sosyal medya devinin bu konuda yapabileceği bir şey yok. Yükümlülük tamamen fotoğrafı paylaşan kişi üzerinde oluyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.