1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. “FOTOĞRAFLARLA BENİM KIBRISIM…”
“FOTOĞRAFLARLA BENİM KIBRISIM…”

“FOTOĞRAFLARLA BENİM KIBRISIM…”

Telsim ile Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği (FODER) işbirliğinde düzenlenen “Fotoğraflarla Benim Kıbrısım: Kıbrıs’ta Kadın Olmak” sergisi Gazimağusa’da açıldı.

A+A-

Telsim ile Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği (FODER) işbirliğinde düzenlenen “Fotoğraflarla Benim Kıbrısım: Kıbrıs’ta Kadın Olmak” sergisi Gazimağusa’da açıldı.

Lefkoşa’da Bedesten’de ve ardından Cumhuriyet Meclisi’nde açılan serginin üçüncü durağı  Gazimağusa oldu.

Gelirinin Özel Eğitim Vakfı (ÖZEV)’e bağışlanacağı sergi; 4 Şubat’a kadar Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gezilebilecek.

TANPINAR

Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, açılışta yaptığı konuşmada,  bu yıl ikincisini düzenledikleri yarışmadaki fotoğrafların yer aldığı sergiyi Lefkoşa’dan sonra bugün Gazimağusa’ya taşıdıklarını; serginin bundan sonra da İskele, Güzelyurt ve Girne’de  sanatseverlerle buluşturulacağını söyledi.

Tanpınar, fotoğraf sergileri ile amaçlarının;  Kıbrıs’ı daha iyi anlatabilmek, farklı temalarla en güzel detayları fotoğraf severlerle buluşturmak olduğunu ifade etti.

KAYALP

Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp ise açılıştaki konuşmasında,  sivil toplum örgütleri işbirliğinde gerçekleştirilen etkinliklerin önemli olduğunu söyledi.

Kayalp, bu tür işbirliklerinin sivil toplum örgütlerinin daha üretken olmasına katkı yaptığını kaydetti.

Oktay Kayalp, ülkede kadın ve kadın haklarının öne çıktığı dönemde, serginin temasının farklındalığın artırılması açısından önemli olduğunu söyledi.

Kayalp, serginin Gazimağusa’da açılmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

ÇOLAKOĞLU

Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu ise konuşmasında, kadın yönetici olarak, kadın temalı serginin açılmasından mutluluk duyduğunu kaydetti.

Çolakoğlu, serginin;, farklı gelişen çocukların özgüvenlerini artırmaları açısından önemli bir görev yapan ÖZEV adına düzenlenmiş olmasının önemine işaret etti.

Çolakoğlu, sergiyi düzenleyen Telsim, FODER ve fotoğraf sahiplerini kutladı.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.