1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. FRANSA'DA İĞRENÇ OLAY!
FRANSA'DA İĞRENÇ OLAY!

FRANSA'DA İĞRENÇ OLAY!

Fransa'da iğrenç olay!

A+A-

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF)  Fransa’nın kuzeyindeki Calais ve Dunkirk'teki sığınmacı kamplarında çocukların  cinsel istismar ve şiddete maruz kaldığını ve zorla çalıştırıldığını bildirdi.
UNICEF, Afganistan, Mısır, Eritre, İran, Irak, Kuveyt, Suriye ve  Vietnam'dan gelen, yaşları 11 ila 17 arasındaki 60 çocuk ile görüşerek  hazırladığı çalışmasında, Calais ve Dunkirk kapmlarında kalan sığınmacı  çocukların maruz kaldığı şiddet ve cinsel istismara dikkati çekti.
 
  Sığınmacı çocukların feribot terminallerinde insan kaçakçıları  tarafından çalıştırıldığı ve suç işlemeye zorlandığını ifade edilen açıklamada,  "Calais ve Dunkirk'teki sığınmacı kamplarında çocuklar cinsel istismar ve şiddete  maruz kalıyor ve zorla çalıştırılıyor." denildi.
 
Açıklamada, erkek çocuklarına tecavüz edildiği, kız çocuklarının ise  fuhuşa zorlandığı belirtilerek, insan kaçakçılarının genç kadınlara ise  İngiltere'ye geçebilmeyi kolaylaştırma vaadiyle cinsel tacizde bulunduğu  kaydedildi.
 
"İnsan kaçakçıları kamplara parasız almıyor"
 
 İnsan kaçakçılarının kamp girişlerinde sığınmacı çocuklardan zorla  para aldığı ve parası olmayanları ise zorla çalıştırdığı belirtilen açıklamada,  kaçakçıların Manş Tüneli'ni geçmeleri için sığınmacılardan 4 bin ila 5 bin 500  sterlin aldığı ifade edildi.
 
 UNICEF'in verilerine göre 2016'nın ilk 4 ayında Kuzey Afrika'dan  İtalya'ya ulaşan 4 bin 760 sığınmacı çocuğun yüzde 94'ünü refakatsiz çocuklar  oluşturuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.