1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. FUHUŞ ARKA SOKAKLARDA
FUHUŞ ARKA SOKAKLARDA

FUHUŞ ARKA SOKAKLARDA

Arka sokaklarda neler oluyor!

A+A-

Girne Limanı arka sokaklarında oturanlar hafta sonları bölgede kadın pazarlığından şikayetçiler
KKTC’nin turizmin incisi olarak nitelendiren Girne’de fuhuş gün geçtikçe artıyor. Girne Limanı arka sokaklarında oturan lar ve ticaretle uğraşanlar, hafta sonları bölgede kadın pazarlandığını ve bundan dolayı rahatsız olduklarını dile getirdiler. Özellikle Cumartesi ve Pazar günleri bu konuda rahatsızlıkların arttığına dikkati çeken bölge sakinleri, gelenlerin açıkça “Burada kadın var mı?” söylemlerinden huzursuz olduklarını belirttiler. Girne Limanı’nın arka sokaklarını dolaşan gazeteciler vatandaşların şikayetlerini dinledi.

ARTIK YETER
Gökhan UNCAL: Biz burada ticaret ile uğraşıyoruz. Ancak son zamanlarda giderek artan olaylar artık iyice rahatsızlık vermeye başladı. Özellikle hafta sonları yani Cumartesi ve Pazar günleri açıkça işyerimize gelip “Kadın var mı?” diye soruyorlar. İşi daha da ileri götürenler oluyor işletmemizin içine kadar girip burada bu tür işler oluyor mu diye de soruyorlar. Bu işin boyutları giderek artıyor. İlgili mercilerden gereken önlemlerin alınarak rahatsızlığımızın giderilmesini istiyoruz. Artık yeter diyoruz.

BU İŞ BİZİ AŞAR
Yaşar ACIMAN: Ben 38 yıldır bu liman arkası sokakta evimizde ikamet etmekteyim. Kapımız penceremiz adeta çalınarak “Burada kadın var mı?” diye sormalarından rahatsızlık duyuyoruz. Annelerimiz, kardeşlerimiz bile buna şahit oluyorlar. Bu olaylar sonrası sürekli ilgili yerlere şikayet etmemize rağmen hiçbir sonuç alamadık. Olaylar artarak devam ediyor. Polis Müdürlüğü’ne şikayete gittiğimizde bizi Güvenlik Kuvvetleri’ne yönlendirdiler ve bize “hafta sonları askerler izne çıkıyor, bizim askere müdahalemiz olamaz “Bu iş bizi aşar” diyorlar.

GÜVENLİĞİMİZ YOK
Bu mahallede geçtiğimiz yıllarda üç kere cinayet işlendi. Açıkça torbacılar rahatça dolaşıyor. bilmem ne satıyorlar. Hiçbir polisi de devriye gezerken göremedik. Özellikle Cumartesi ve Pazar günleri izine çıkan askerler kadın arıyorlar. Ara sokakta geçen yıllarda kadın satan bir adam öldürüldü. Ne yazık ki burada yıllardır yaşayan bizlerin hiçbir güvenliği yok.

Ben bu durum üzerine evimin bahçesine üç köpek yerleştirdim ve kendi önlemimi almaya çalıştım. Evimizin arkasında bir pansiyon var. Bu pansiyonda kadın satıldığını düşünüyorum. Hemen önümüzdeki dar sokakta yine kadın pazarlıyorlar. Her köşe başında fuhuş var. Buraları kim denetleyecekse denetlesin artık. Biz burada yaşamaktan usandık. Evimizi buralarda yapılan fuhuş yüzünden terk mi edeceğiz?

GÜVENLİK GÜÇLERİ GÖREVE
Av. Ayşe ÖZTABAY: Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın yardım çağrısı ve sorunlarıyla ilgili olarak buraya geldik. Bu tarih kokan sokaklar herhalde dünyanın bir başka ülkesinde olsaydı daha farklı olur ve belki de parmakla gösterilir olurduk. Burada durum çok kötü. Vatandaşlarımızın huzuru kaçmış.

Hemen hemen her sokak arasında kadın pazarlanır hale gelmiş bir şehir. Burada her şeyden önce kadın değil hangi hale gelmiş olan kültürümüz pazarlanıyor adeta. Tarih kokan sokaklarda böylesine açık ve seçik kadın pazarlığı yapılması daha da kötüsü evlerin kapısı çalınarak kadın sorulması bu devletin artık sahipsizliğini gösterir. Bu ülkede asayişi sağlayacak, vatandaşların huzurunu kaçıran olaylara müdahale edecek güvenlik güçlerinin bir an evvel olaylara müdahale ederek vatandaşın huzurunu sağlaması gerekir diye düşünüyorum.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.