1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. FUHUŞ DAVALARI GÜNDEMDE!
FUHUŞ DAVALARI GÜNDEMDE!

FUHUŞ DAVALARI GÜNDEMDE!

Fuhuş davaları gündemde!

A+A-

Avukat Mustafa Asena: “Bu bir insanlık ayıbıdır”

***İmparator Gece Kulübü’ne 16 Şubat 2013 tarihinde düzenlenen fuhuş operasyonu ile ilgili dava dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzurunda görüşülmeye başlandı.

***Sanıklar M.A, J.G ve H.B hakkında getirilen “Fuhuş yoluyla kazanç ve haksız kazanç” suçlamalarıyla ilgili Avukat Mustafa Asena, Süleyman Dolmacı ve Mustafa Arabacıoğlu, Lefkoşa Polis Müdürlüğü Cürümleri Önleme Şubesi’nde görevli polis memuru Mert Tunççağ’ı istintak etti.

***Tanık Mert Tunççağ’ı istintak eden Avukat Mustafa Asena, polisin gece kulübü için mahkemeden aldığı arama emri ile gece kulübünden ayrı olan sanıkların ikamet ettikleri odalara izinsiz girerek özel yaşamlarına müdahale ettiklerini bunun ise “Bir insanlık ayıbı” olduğunu kaydetti.

Abbas ELMAS

Gece kulüplerine düzenlenen fuhuş operasyonları ile ilgili davalar mahkemelerin gündemine gelmeye başladı. Dün ilk duruşma olarak Lefkoşa’da faaliyet gösteren İmparator gece kulübüne geçtiğimiz şubat ayında düzenlenen fuhuş operasyonunda “Haksız kazanç ve fuhuş yoluyla kazanç” davaları okunan sanıklar M.A, J.G ve H.B Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde yargıç huzuruna çıktı.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit huzurunda görüşülen davada Başsavcılık adına Savcı Cemaliye Usanmaz, sanıklar M.A, J.G ve H.B, savunma avukatları Süleyman Dolmacı, Mustafa Asena ve Mustafa Arabacıoğlu hazır bulunurken, polis memuru Mert Tunççağ tanık olarak dinletildi.

İlk olarak Savcı Cemaliye Usanmaz’ın sorularını yanıtlayan polis memuru Tunççağ, 16 Şubat 2013 tarihinde Lefkoşa’da faaliyet gösteren İmparator Gece Kulübü’nde fuhuş yoluyla kazanç suçu işlendiği bilgisi aldıklarını ve akşam saat 23.30 sıralarında söz konusu kulübe giderek mahkeme emriyle arama gerçekleştirdiklerini söyledi.

Gerçekleştirilen aramada gece kulübünün üst katlarında bulunan 21 numaralı odaya girdiklerinde sanık M.A ile J.G’yi çıplak vaziyette cinsel ilişkiye girmek üzereyken tespit ettiklerini ifade eden Tunççağ, sanıklardan izahat istediklerinde ise sanık M.A’nın “130 TL para ödedim” dediğini aktardı.

Düzenlenen operasyon sonucunda zanlıların gözaltına alınarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne getirildiğini ve haklarında yasal işlem başlatıldığını aktaran polis memuru Tunççağ, gece kulübü işletmecisinin yapılan suçlamaları kabul etmediğini ve para almadığını beyan ettiğini kaydetti.

Tanık olarak dinlenen Polis Memuru Mert Tunççağ’ı istintak eden Savunma Avukatı Mustafa Asena ise, “Bu bayanın işi nedir?, “Konsomatriste değil midir” “Yani müşterilerle yiyip içip işletmelerine para kazandırmak değil midir?” “Ben orada olsam suç işlemiş mi sayılırım?” sorularını sordu. Tanık Tunççağ’a gece kulübünün salonu ile üst katlardaki odaların birbiri ile bağlantısının olup olmadığını soran Avukat Asena, “Bu odalara normal müşteriler ana girişten çıkabilir mi?”, sorusuna karşılık, “Hayır efendim, üst katlara çıkan arka kapı vardır, ayni zamanda kulüp müdürünün odasından üst katlara çıkan merdivenlere açılan kapı var” şeklinde cevap verdi.

Asena, polislerin elinde bulunan arama emrinin sadece gece kulübü için olduğunu, emrin gece kulübü çalışanlarının ikamet ettiği odaları kapsamadığını ve polisin arama yaptığı odaların kişilerin özel hayatlarını hiçe sayarak arandığını savundu. Polis Memuru Tunççağ ise “Biz bunu her zaman yapıyoruz. Diğer gece kulüplerinde de ayni aramalar yapıldı” şeklinde yanıt verdi.

Avukat Asena, kişilerin özel ikametgahlarında parayla bile olsa fuhuş yapmalarının yasak olmadığını ve bunu polisin bilip bilmediği yönündeki sorusuna yanıt veren polis memuru Tunççağ, “Ben bunun suç olduğunu bilirim” şeklinde yanıt verdi. Asena, “Senin ne hakkın var o odalara girmeye?, mekan sahibi bu izni sana nasıl verir. J.B insan değil midir?, onların odalarına girme hakkını nerden buluyorsun?, J.B gibi kişilerin insan hakları yokmuş gibi odalarına mahkeme emri olmadan girdiniz. Mahkeme size kişilerin ikamet ettiği odalara girme yetkisi vermedi.” şeklinde konuşarak, polisin bu uygulamasının bir insanlık ayıbı olduğunu kaydetti.

Öte yandan Avukat Süleyman Dolmacı, Sanık J.B’nin ifadesinde yer alan ibarelerin yalan olduğunu kaydederek, sanığın bu suçu kabul etmediğini ve sanıkların cinsel ilişki sırasında değil, henüz cinsel ilişkiye girmediği bir sırada polis tarafından tespit edildiklerini kaydetti.

Mesai saatinin dolmasıyla Lefkoşa Kaza Mahkemesi yen tanıkların dinlenmesine devam edilmek üzere davayı 25 Kasım 2013 tarihine saat 14.00’a erteledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.