1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. FUHUŞ VAR ŞİKÂYET YOK!
FUHUŞ VAR ŞİKÂYET YOK!

FUHUŞ VAR ŞİKÂYET YOK!

Ülkede faaliyet gösteren toplam 39 gece kulübünde 'konsomatris' adıyla çalıştırılan toplam 368 yabacı uyruklu kadının ulaşabileceği “Acil Yardım Hattı” suskun;

A+A-

 

Ülkede faaliyet gösteren gece kulüplerinde 'konsomatris' adıyla çalışmak durumunda kalan yabancı uyruklu kadınların, istismarını önlemek amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından oluşturulan ve Nisan ayı başında devreye giren ‘157 Acil Yardım Hattı’na herhangi bir ihbar ya da şikayet gelmediği öğrenildi. ‘157 Acil Yardım Hattı’nı yanıtlayan görevliden alınan bilgiye göre, şuana kadar bu hatta, hiçbir ihbar ya da şikayet ulaşmadı.

ŞİKAYET OLMAMASI ŞAŞIRTTI

Zaman zaman gelen haberler ile farklı istismarların yaşandığı ve insan haklarına aykırı uygulamaların olduğu savunulan gece kulüplerinden, ihbar hattına çok sayıda şikayet gelmesi beklenirken, ülkede fuhuş sektöründe çalışan 368 yabancı uyruklu kadından, bu sürede tek bir şikayet dahi gelmemesi şaşırttı. Ülkemizde seks işçisi olarak ta çalışan kadınların, zorlama, baskı, sömürü ve istismara uğradıkları durumlarda acilen yardım isteyebilecekleri 24 saat hizmet veren “157 Acil Yardım Telefon Hattı”ndan haberdar olup olmadıkları ise bilinmiyor.

AMACINA ULAŞMADI

Gece kulüplerinde seks kölesi olarak çalıştırılan kadınların çilesinin bitmediği bilinirken, bu güne kadar yapılan bazı çalışmaların ise henüz hiçbir işe yaramadığı ortaya çıktı. Ülkemizde başlıca tartışma konusu olan gece kulüplerine yönelik, İçişleri Bakanlığı tarafından oluşturulan ‘157 Acil Yardım Hattı’na henüz ulaşıp herhangi bir şikayette bulunan veya yardım veya bilgi isteyen olmaması, bu hattının amacına ulaşmadığını gösteriyor.

SEKS İŞÇİLERİ HABERDAR MI?

157 Acil Yardım Hattı’nın devreye girdiği 6 ay önce kamuoyuna açıklanırken, gece kulüplerinde 'seks işçisi’ olarak çalıştırıldıkları bilinen yabancı uyruklu kadınların, bu hattın farkında olup olmadıkları ise bilinmiyor. Seks kölesi olarak çalıştırılan kadınların baskı ve korku nedeni ile telefon hattını arayamadıkları da akıllara geliyor.

CİNSEL TACİZ İLE DİKKAT ÇEKMİŞTİ

‘157 Acil Yardım Telefon Haiti’nin devreye girdiğinin kamuoyuna açıklan- masının ardından, ihbar hattı, özellikle geç saatlerde aranarak, acil ihbar hattı telefonuna bakan görevli, erkek tacizciler tarafından taciz edilmiş ve gereksiz yere sohbet edilmesi istenmişti. Rus aksanı ile konuşması nedeni ile kadın görevlinin meşgul edilmesi sonrasında ses kayıt sistemi devreye konulmuştu.

 

Detay

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.