1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. FUHUŞA ZORLANAN BİR KADINA İLK KEZ
FUHUŞA ZORLANAN BİR KADINA İLK KEZ

FUHUŞA ZORLANAN BİR KADINA İLK KEZ

Uluslararası bir fuhuş ağının kurbanı olarak

A+A-

Uluslararası bir fuhuş ağının kurbanı olarak İspanya'da fuhşa zorlanan Nijerya uyruklu kadın, İspanya'dan sığınma hakkı aldı.

Ülkesinden çıktıktan sonra 2 yıl süren seyahatın ardından İspanya'ya geldiği belirtilen Nijeryalı kadının, uluslararası bir çetenin ağına düşerek fuhşa zorlandığı, iki kez sağlık koşullarının uygun olmadığı yerlerde kürtaj yapmak zorunda kaldığı ve 3 yaşında bir çocuğunun olduğu açıklandı.

İspanya'daki Kızılhaç örgütünün destek verdiği kadına ve 3 yaşındaki çocuğuna tanınan sığınma hakkıyla ilgili açıklama yapan Kızılhaç'ın fuhuş kurbanı kadınlara yardım bölümünün şefi Rosa Flores, ''Bu bir hayatta kalma savaşı. Fuhşa zorlanan bir kadın olmasına rağmen mücadele etmeyi ve çocuğunu korumayı hiçbir zaman bırakmadı. Kolay olmadı ama büyük bir haber çünkü hükümetimiz ilk kez fuhşa zorlanan bir kadına koruma verdi. Bu kararın, başka kadınların da kurtarılmasını sağlamasını umuyoruz'' dedi.

İspanyol polisinin elindeki verilere göre, İspanya'da 12 binden fazla kadının fuhşa zorlandığı ve fuhuş mafyasının yıllık kazancının 5 milyon avroyu geçtiği bildiriliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.