1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “FÜLE KIBRISLI TÜRKLERE KAPI AÇIYOR”
“FÜLE KIBRISLI TÜRKLERE KAPI AÇIYOR”

“FÜLE KIBRISLI TÜRKLERE KAPI AÇIYOR”

AB’nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Stefan Füle’nin;

A+A-

AB’nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Stefan Füle’nin, Avrupa Parlamentosu’ndaki (AP) Liberaller ve Sosyalist grup üyelerinin Avrupa Komisyonu’nun Kıbrıslı Türklere Avrupa seçimlerine katılımı konusunda pozisyon belirlemesini istemesi üzerine verdiği cevap Rum basınında “Kıbrıslı Türklere Avrupa Parlamentosu İçin Kapı Açıyor” yorumuyla yer buldu.

Fileleftheros’un yukarıdaki yorumu başlık yaptığı haberine göre, Liberal ve Sosyalist grup mensubu Avrupa milletvekillerinin Avrupa Komisyonu’nun Kıbrıslı Türklerin önümüzdeki ay yapılacak Avrupa seçimlerine eşit katılmaları konusunda pozisyon belirlemesini istemeleri üzerine Füle konunun, Kıbrıslı Türklerin AB’ye yakınlaşmasını amaçlayan tedbirler arasında olduğu cevabını verdi.

Gazete, Füle’nin, Rum Yönetimi’nin, önümüzdeki Avrupa seçimlerine dönük, (Kıbrıslı Türk) seçmenlerin “otomatikman” (seçmen listesine) kaydıyla ilgi iki yasa tasarısı üzerinde çalıştığını hatırlattığını ancak “üyelerinin seçilmesi için gerekli kuralları belirlemek Avrupa Parlamentosu’na kalmıştır” ifadesini kullandığını kaydetti.

İLGİ DÜŞÜK

Simerini “Avrupa Seçimlerine İlgi Düşük... Füle, Kıbrıslı Türk Adayların Da Girmesi İhtimal Dışı Değil Diyor” başlıklı haberinde, yeni seçmen listelerinin kapanmasına bir hafta kala, Avrupa seçimlerine ilginin düşük olduğu bildirdi.

Gazete daha önceki benzer seçim süreçlerine oranla, listelere kaydolma hakkına sahip 25 bin 500 kişiden düne kadar sadece bin 668 Rum, 2 Kıbrıslı Türk ve 453 de AB vatandaşının kayıt yaptırdığını yazdı.

Devamla AP’deki Liberal ve Sosyalist grup mensubu iki Avrupa Milletvekili’nin, Kıbrıslı Türklerin Avrupa seçimlerinde adaylıklarının mümkün olup olmadığı sorularına karşılık Füle’nin, Kıbrıslı Türklerin Avrupa seçimlerine katılma ihtimalini açık bıraktığını yazdı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.