1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. FÜLE, SIRBİSTAN'DA
FÜLE, SIRBİSTAN'DA

FÜLE, SIRBİSTAN'DA

Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle, "'Müzakere süreci kararlılık ve süreklilik gerektiriyor. Sırbistan'ın bu konudaki kapasitesine güvenim tam'' dedi.

A+A-

FÜLE: ''MÜZAKERE SÜRECİ KARARLILIK VE SÜREKLİLİK GEREKTİRİYOR. SIRBİSTAN'IN BU KONUDAKİ KAPASİTESİNE GÜVENİM TAM''

AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle, "'Müzakere süreci kararlılık ve süreklilik gerektiriyor. Sırbistan'ın bu konudaki kapasitesine güvenim tam'' dedi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç, Füle'yi cumhurbaşkanlığı binasında kabul etti.

Basına kapalı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Füle, Sırbistan'ın, Avrupa Birliği katılım müzakerelerine başlayacak olmasını "tarihi başarı'' olarak nitelendirdi. Füle, bu başarı dolayısıyla Nikoliç'i tebrik etti.

Füle, katılım müzakereleri sürecinde Sırbistan'a yardımcı olabilmek için çaba sarf edeceklerini dile getirerek, ''Müzakere süreci kararlılık ve süreklilik gerektiriyor. Sırbistan'ın bu konudaki kapasitesine güvenim tam'' diye konuştu.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç de Sırbistan'ın, AB reformlarının yapılması, Kosova ile imzalanan Brüksel Antlaşması'nın uygulanması ve müzakere sürecinde üzerlerine düşen diğer sorumlulukların yerine getirilmesi için gereken çabayı göstereceklerini söyledi.

AB'ye katılım müzakerelerinin, hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığı, yolsuzluk ve organize suçlarla mücadele ile ilgili fasıllarla başlayacağını belirten Nikoliç, ''Sırbistan, sorunların çözümü için hazır olduğunu daha önce de gösterdi. Bazı fasıllar zor olacaktır, bunun bilincindeyiz'' diye konuştu.

FÜLE, MİLLETVEKİLLERİNE HİTAP ETTİ

AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle, daha sonra Sırbistan Meclisi'ni ziyaret etti.

Meclis Başkanı Neboyşa Stefanoviç ve siyasi partilerin grup başkanlarıyla bir araya gelen Füle, meclis oturumunda milletvekillerine hitap etti.

Konuşmasında, Sırbistan'ın Kosova ile ilişkilerini daha da iyileştirmesi gerektiğine dikkati çeken Füle, AB Komisyonu'nun, Sırbistan'ın bu konuda yapacağı düzenlemelerin sürekli olmasını beklediğini ifade etti.

Füle, ''Kosova ile ilişkilerin düzeltilmesi, zahmetli bir süreç. Ancak bunun, bölgedeki istikrarın devamlılığı ve bölgede yaşayan halkların yeni imkanlar elde etmesi için yapılması gerekiyor'' şeklinde konuştu.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.