1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. FÜLE’YE GÜNEY’DEN VERYANSIN
FÜLE’YE GÜNEY’DEN VERYANSIN

FÜLE’YE GÜNEY’DEN VERYANSIN

Rum tarafında tepkiyle karşılandı, kendisine “iflah olmaz” nitelemesi yapıldı.

A+A-

AB’nin genişlemeden sorumlu komiseri Stefan Füle, TC Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun önünde, Kıbrıs sorunuyla ilgili sözleri ve çözüme takvim koyması nedeniyle Rum tarafında tepkiyle karşılandı, kendisine “iflah olmaz” nitelemesi yapıldı.

Fileleftheros “Füle İflah Olmaz... Komiser’in Kıbrıs Sorunuyla İlgili Açıklamalarına ve Türkiye’yi Beraat Ettirmesine Tepkiler” başlıklı haberinde bazı Rum siyasi partilerinin tepki açıklamalarını yansıttı.

Habere göre EDEK’in  Füle’nin açıklamasının Ahmet Davutoğlu ile görüşmesinden ardından geldiğine vurgu yaptığı açıklamasında “Füle’nin Davutoğlu’nun Kıbrıs sorunuyla ilgili görüşlerini benimsediği ortadadır. Sayın Füle ‘Kıbrıs Cumhuriyeti’nin ve Kıbrıs Helen tarafının takvimleri kabul etmediğini pek ala biliyor. Buna rağmen Stefan Füle tahrikkar bir şekilde –ilk defa da değil- Türk tezlerini benimsiyor. Hükümet Füle’nin bu çileden çıkaran davranışını şikâyet etmelidir. Müsamaha cüreti besler” ifadelerini kullandı.

Ekologlar ve Çevreciler Hareketi Basın Sözcüsü Eleni Hrisostomu, Hareket’in Füle’nin açıklamalarından rahatsız olduğunu belirterek şunları ekledi: “Sayın Füle’ye Kıbrıs Rum tarafının boğucu takvimleri kabul etmediğini ve sırf  Davutoğlu’nun kulağını okşamak için bu tür açıklamalarda bulunmaya yetkisi olmadığını hatırlatalım. Hükümetten, Füle’nin davranışını şikayet etmesini ve boğucu takvimler fikrini seviyor görünen çeşitli Avrupalı ve Amerikalı yetkililerin mesajını almasını bekliyoruz.”

Vatandaşlar İttifakı Başkanı Yorgos Lillikas “AB’nin Genişleme Müdürlüğü’nün ‘Kıbrıs Cumhuriyeti’ ile meşgul olması ve Türkiye’yle müzakereler yapması uygun değildir. Komiser Füle bir kez daha Kıbrıs Cumhuriyeti’nin çıkarlarının altını oyuyor ve Kıbrıs sorununun çözümü konusunda Türk hedef ve metotlarını benimseyerek tahrikkar davranıyor” dedi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.