1. HABERLER

  2. SPOR

  3. FUTBOL DÜNYASINI ŞOK EDEN İTİRAF
FUTBOL DÜNYASINI ŞOK EDEN İTİRAF

FUTBOL DÜNYASINI ŞOK EDEN İTİRAF

Dünya Kupası'nda şike skandalı!

A+A-

Dünya genelinde oynanan maçlarda şike yaptırdığı iddia edilen bir Singapurlu şike ayarlayıcısının, Manchester'da bir oteldeki konuşmaları The Daily Telegraph gazetesi tarafından gizlice kaydedildi.

Şike ayarlayıcısının, "Ben Dünya Kupası'nda da şike yaptırdım. Şike yaptığım yerler Avusturalya, İskoçya, İrlanda, Dünya Kupası ve Dünya Kupası eleme maçları" dediği öne sürüldü.

The Daily Telegraph gazetesinin şike soruşturması, İngiliz futbol otoritelerini dün ayağa kaldırmış ve İngiltere'de temiz futbol oynandığını iddia edenlere darbe vurmuştu. Şike iddialarından uzak durmaya çalışan İngiltere Futbol Federasyonu, gözaltına alınanlardan 2'sinin tutuklanması, 5'inin ise hala gözaltında olması üzerine zor durumda kaldı. Gözaltına alınanlardan 3'ünün İngiltere'de Conference ve Conference South liglerindeki kulüplerde oynayan futbolcular olduğu anlaşıldı.

The Sun gazetesinin spor sayfasında yer alan, "Futbol Federasyonu şike konusunda cahil" manşetli haberde, İngiltere Futbol Federasyonu'nun futboldaki şike iddialarına kulaklarını tıkadığını yazdı. Şike iddialarının Dünya Kupası'na kadar uzandığını bildiren Daily Mirror gazetesi de, bugün birinci sayfadan verdiği, "Dünya Kupası'nda şike yaptım" başlıklı haberinde İngiltere'de yakalanan şike ayarlayıcısının açıklamalarını manşete taşıdı.

Bahis şirketleri tarafından Dünya Kupası eleme maçlarında da şike yapıldığını söyleyen şike ayarlayıcısı, şikeye çok ağır cezalar veren ülkesi Singapur dışında dünyanın her yerinde şike ayarladığını iddia ederken, en az 15 kez Dünya Kupası eleme maçlarında şike yaptığını ortaya attı.

Önümüzdeki yıl Brezilya'da yapılacak Dünya Kupası maçlarının kura çekimine 7 gün kala İngiltere'de yakalanan şike ayarlayıcısının iddiaları dünyayı karıştırdı. Singapurlu şike ayarlayıcısı, FIFA'da lisanslı bir futbol temsilcisiyle işbirliği içinde olduğunu, Afrika'da bir takımı tamamen kontrolü altında tuttuğunu iddia etti. Yolsuzluk yapmak suçundan Singapurlu Chann Sankaran (33) ve Krishna Ganeshan'ın (43) bugün Cannock'da yargıç karşısına çıkacakları öğrenildi.

Şu ana kadar çıkan şike iddialarının büyük bir buzdağının küçük bir parçası olduğu kaydedildi. 20 Avusturyalı eski ve yeni futbolcunun şike yaptıkları iddiasıyla dün soruşturmaya alındıkları kaydedilirken, son 7 yılda 17 büyük maçta şike yapılmış olabileceği üzerinde duruldu. Şike organize edenlerin, bir futbolcuya ilk 10 dakikada sarı kart görmesi karşılığı 5 bin Sterlin teklif ettiği de belirtildi.

dha

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.