1. HABERLER

  2. SPOR

  3. FUTBOL KULÜPLERİ KARARINI VERDİ
FUTBOL KULÜPLERİ KARARINI VERDİ

FUTBOL KULÜPLERİ KARARINI VERDİ

Zürih’te sonuçlanacak KTFF-KOP görüşmeleri öncesinde, anlaşmaya onay verecek 42 kulübün başkanından...

A+A-

Kıbrıs’ta futbol sorununun çözümü adına sürdürülen görüşmelerin tamamlanması için FIFA tarafından verilen 5 Kasım tarihi ülke genelinde heyecan uyandırdı. Zürih’te yapılacak görüşmede taraflara sunulacak taslağın hem Türk, hem de Rum federasyon genel kurullarına sunulacağının açıklanmasının ardından tüm gözler kulüplere çevrildi. KIBRIS Gazetesi genel kurulda oy hakkı bulunan 42 kulübün başkanına ulaştı ve düşüncelerini aldı.

Tüm kulüpler Sertoğlu’na güveniyor ve inanıyor
   Tüm kulüp başkanları sürece destek verirken, olumlu sonuçlar çıkması umudunu ortaya koydu. Kulüp başkanları süreci yürüten Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu’na güven belirtirken, tamamına yakın başkan olayın siyaset dışı kalmasını savundu. 
   Tüm başkanlar mevcut yapının devamının mümkün olmadığını ve değişimin şart olduğunu söylerken, az sayıdaki başkan sürecin olumlu sonuçlanmasından kuşku duyduğunu belirtti.

ktff.jpg

SÜPER LİG

Ali BAŞMAN (K.Kaymaklı)
Kulüplerin birçoğu batmış durumdadır. Kısır döngü sona ermesi için açılımlara ihtiyaç vardır. Netice olarak kayıtsız şartsız Zürih’teki görüşmelere destek veriyoruz. Sertoğlu’na güvenimiz sonsuzdur. Doğru işler yapacağını inanıyorum. Siyasiler mantıklı olmalı, inadına siyaset yapmamalıdırlar.

Mehmet YENİCE (Gençlik Gücü)
Futbolumuz bu şartlarda yürüyemez. Acil bir çözüm için Zürih’ten olumlu bir karar çıkmasını istiyoruz. Sertoğlu’na güvenimiz sonsuz. O olmasaydı bu süreç yaşanmayacaktı. Siyasiler yüzüne gözüne bulaştırmayacaksalar karışabilirler. Egolarını tatmin etmek için bu işe bulaşmasınlar.

Bülent AVCAN (Yenicami)
Zürih’teki anlaşma öncesi atılacak imzanın içeriği ile ilgili yazılı veya sözlü bilgi kulüplere verilmedi. Kıbrıs Türk futbolu adına güzel şeyler olacaksa sonuna kadar destekleyeceğiz. Sertoğlu’na güveniyoruz ve yanlış yapacağına inanmıyoruz. Siyasilerin bu konudaki düşüncelerine taraf olmak istemiyoruz. Kulüp olarak futbolcularımızın ve takımlarımızın dış temas yapmasını tabii ki bizler de arzuluyoruz

Emir MİŞ (Hamitköy)
Ben bu işlerden pek anlamıyorum ama bu işler siyasidir. Neler olacak bilemeyiz. Federasyon başkanı Sertoğlu’nu bu konuda destekliyoruz. Çünkü olumlu sonuç çıkması durumunda gençliğin önü açılacak. Sertoğlu’nun yaptıkları ortada.

İsmail EFEOĞLU (Serdarlı)
Umutluyum. Çünkü kendi içimize kapandık ve çaresiziz. Sürecin sonunun şimdiki durumumuzdan daha kötü olacağını düşünmüyorum. Çünkü bu düzen düzen değildir ve gidişatımız her geçen gün kötüye gitmektedir. Sertoğlu’na güveniyorum ve yaptığı işleri çok takdir ediyorum. Ülke futbolunun selameti açısından siyasilerin bu konudan uzak durması gerektiğini düşünüyorum.

Aytaç KARAVEZİRLER (Cihangir)
Bu görüşmeden çıkacak olumlu sonuçlarla birlikte Kıbrıs Türk futbolunun önünün açılmasını bekliyorum. Şu anki durumdan kesinlikle memnun değilim. 5 Kasım süreci bunu değiştirmelidir. Sertoğlu’na sonsuz güveniyorum. Ona sonuna kadar desteğiz. Spora siyaset karışmasın. Futbolu futbol adamları tartışsın.

Mustafa MERTEKÇİ (Yalova)
Sertoğlu doğru yolda ilerliyor ve cesur adımlar atıyor. Biz de Yalova olarak her zaman başkanın arkasındayız. Bu adımın olumlu sonuçlanması futbolumuzun önünü ve en önemlisi de gençliğin önünü açacaktır. Mevcut düzen artık sürdürülemez. Siyasetin futbola karışmasını istemiyoruz.

Altunay FAHRİ (Mağusa Türk Gücü)
Eşitlik ilkesinde antlaşma beklentimiz vardır. Bunun çok önemli olduğuna inanıyoruz ve kanaatimiz bu yöndedir. Mevcut yapının devam etmesi kesinlikle savunulacak bir durum değildir. Bunun değişimine inanırken, Hasan Sertoğlu’na da inancımız tamdır. Bu işlerin siyaset eksenine kaymasına da karşıyız.

Metin MENEKŞELİ (Mormenekşe)
Ülke futbolu adına kesin ve doğru antlaşma en büyük beklentimizdir. Şu anki durum sürdürülebilir değildir. Çünkü bu düzen ile ilerlememiz asla mümkün değil. Sertoğlu’na sonuna kadar güveniyorum ve spora siyaset karıştırılmamasını savunuyorum.

İshak ETHEM (Yeni Boğaziçi)
Kıbrıs Futbolu için sağlıklı bir karar beklemekteyiz, çok zor şartlar altında görev yapıyoruz. Düzenin kesinlikle değişmesinden yana olduğumuzu ve başkan Hasan Sertoğlu’na güvenimizin tam olduğu ve desteklediğimizi söylemek isterim. Futbol ile siyasetin iç içe olmaması gerektiğinin altını çizerken, her kesimin kendi işini yapması beklentimizi vurgulamak isteriz.

Bayar PİSKOBULU (Doğan Türk Birliği)
Yönetim kurulumuzla önceki akşam yaptığımız toplantıda bu süreci ve Hasan Sertoğlu’nu destekleme kararı aldık. Bunu dün bizzat arayıp kendisine ilettim. Sertoğlu, Kıbrıs Türk futbolu adına yanlış bir şeyin altına imza atmaz. Mevcut durumdan memnun değiliz. Siyasiler bugüne kadar Kıbrıs Türk futbolunu sadece bir araç olarak gördüler. Futbolumuz adına yeteri kadar destek ve ilgi göstermediler.

Hasan BESİM (B.Bağcıl)
Böyle bir görüşmenin olacağını duyduğumuzda heyecanlandık. Şu anki şartlarda tamamen motivasyonumuzu kaybetmiş durumdayız. Ekonomik sıkıntılar içerisinde bu işler yapılmaz. Olumlu bir hava çıkarsa gerek nakit gerekse teşvik yönünden kulüpler rahatlayacak. Hasan Sertoğlu ve ekibine güveniyoruz, deneyimli bir yönetim vardır. Görüşmeler siyasilere takılmazsa bu süreç işler ve ilerler.

Yıltaç MÜKELLEF (Lefke) 
Görüşmelerden umutlu olmak istiyoruz ancak tam içeriği bilmediğimiz için net konuşamıyoruz. Şu anki mevcut durumdan memnun değiliz. Sertoğlu’nu bu süreçte destekliyoruz. Olayın siyasi boyut kazanması doğru değil. Ambargolardan ülke çıkarlarımızı da düşünerek kurtulmak istiyoruz. Eğer şartlar uygunsa onay vereceğiz.

Cemal BULUTOĞLULARI (Çetinkaya)
Hasan Sertoğlu’na görüşmelerde desteğimiz tamdır. Yapının değişimi şarttır. Sertoğlu’na Zürih’e gitmeden kulüpler olarak toplanarak tam destek vermeyi öneriyorum. Genel kurula bile gerek olmadığını söylemek isterim. Siyasilerin konudan uzak durması da önemlidir.


BİRİNCİ LİG

Ersan KAŞİF (Ozanköy)
Şu anki durum sürdürülebilir yapı değil. Kulüplerin önü açılması için doğru bir adımdır. Günden güne ekonomik olarak çökmekteyiz. Hasan Sertoğlu’na tabi ki güveniyoruz. Cesurca davrandı. Belli kesimlerden tepki alacak ama adım atılması gereken bir olaydır. Siyasileşmesine kesinlikle onay vermiyoruz. Ülke futboluna yapılacak bir şeydir, siyaset karıştırılmamalı.

Mustafa ÇAVUŞOĞLU (Gönyeli)
Görüşmelerin olumlu sonuçlanmasını bekliyoruz Mevcut düzenin devamından yana değiliz. Bir çözümün olması şart. Sertoğlu ve yönetimine sonuna kadar güveniyoruz ve arkasındayız. Başımıza ne geldiyse siyasetten geldi. Siyaset bu işin içine girerse aksi olur.

Mehmet HULUSİOĞLU (Düzkaya)
Görüşmelerden umutluyuz. Hasan Sertoğlu ve heyetine bu süreçte güveniyoruz. Kıbrıs Türk gençliğinin ambargolardan kurtulabilmesi için önemli bir şans. Eğer şartlar uygun olursa ve siyasi çıkarlarımıza da engel teşkil etmezse desteğimiz tamdır. Konu kulüplerin onayına gelir ve her şey istediğimiz gibiyse onay vereceğiz.

Ethem AKMERCAN (Türkmenköy)
Bu sürecin sonunda engel konmazsa olumlu bir şeyler olacağını düşünüyorum. Bu düzen sürdürülemez. Hasan Sertoğlu kararlı konuşuyor. Umarım başarılı olur. Kendisine güveniyoruz. İmzalanacak ve onaylayacağımız metnin içeriğini ve bu konunun Kıbrıs sorununa olumsuz etki edip etmeyeceğini bilmediğimi de sözlerime eklemek istiyorum.

Emirali ÖZTÜCCAR (Değirmenlik)
Beklentimiz uluslararası platformlarda resmi maçlar yapabileceğimiz bir ortamın oluşmasıdır. Türkiye ve Rum takımları her dalda karşılaşabilirken biz bu olaya sadece seyirciyiz. 
Para bulmak için adeta dilencilik yapıyoruz. Kulüplerin geldiği nokta ortadadır. Bu noktada Sertoğlu’na güveniyoruz ve sonuna kadar da arkasındayız. Siyasetçiler şimdiden felaket tellallığı yapmaya başladı. Bu işin siyasetle alakası yoktur.

Gökhan KİM (Esentepe)
Böyle bir anlaşmanın yapılması, yeni düzenin gelmesi Kıbrıs gençliği için önemli olacaktır. Aynı noktada kalmayacağız. Mevcut düzen olduğu sürece her geçen gün daha olumsuz sonuçlar ortaya çıkacak. Sertoğlu’na güveniyorum demem yanlış olur. Bire bir tanıdığım bir kişi değil çünkü. Spor evrenseldir ve siyaset karıştırılmamalı.

Güneş GÜNEŞOĞLU (Dumlupınar)
Kıbrıs Türk futbolu adına olumlu sonuçlar bekliyoruz. Mevcut durumdan memnun değiliz. Bu sistem acilen değişmeli. Sertoğlu’na görüşme sürecinde güvendiğimi belirtmek istiyorum. Ayrıca spora siyaset karıştırılmasına da karşı bir duruşumuz vardır.

Ersan KARATAŞ (Göçmenköy)
Dışa açılım konusunda yapılacak bu görüşmeleri biz ilk adım olarak görüyoruz. Sertoğlu’na bu konuda tam destek veriyoruz ve inancım büyük. Sertoğlu doğru işler yapar, bu görüşmeden de olumlu sonuç çıkacağına inanıyorum. Bu görüşmelere siyaset karıştırılmamalıdır. Siyasilerin de bu görüşmelere zarar vereceğini düşünmüyorum çünkü bu olay her kesime yarayacaktır.

Murat AKTUĞ (Lapta)
Görüşmelerden olumlu sonuçlar çıkmasının ülke futbolu için önemli olduğunu düşünüyorum. Yapılacak olan görüşmeler tek taraflı bir boyut değil, içerisinde siyaset de var. Ara çözüm çıkmasını bekliyoruz. Hasan Sertoğlu’nu bu zor görevin altından kalkması için seçtik.

Fahri ALTINÖR (Türk Ocağı)
Futbol Federasyonu’nun ılımlı tavırlar sergilemesi halinde çözüm bulunabileceğine inanıyoruz. Bu organizasyondan siyaseti ayrı tutmalıyız. Siyasilerin de spor aşkının büyümesi için geri durmaları daha doğru bir yaklaşım olur. Herkesin Sertoğlu’na destek vermesini istiyoruz.

Mustafa GÜLCAN (Gençler Birliği)
Beklentimiz Kıbrıs Türk futbolu lehine bir karar çıkmasıdır. Uluslararası arenada boy gösterme beklentimiz söz konusudur. Yapılması gereken işler vardır ve eksiklerin giderilmesi için yapılanmaya ihtiyaç duyuluyor. Hasan Sertoğlu’na güvenimiz tamdır. Spor ile siyasetin ayrı tutulması gerektiğine inanıyoruz.

Serter BERBEROĞLU (Baf Ülkü Yurdu)
Gençliğin önünün açılması için bu süreci destekliyoruz. İnşallah başkan Sertoğlu Zürih’ten güzel haberlerle döner. Cesurca adımların atılması Kıbrıs Türk Futbolunun kaderini belirleyecektir. Mevcut durumun devam etmesi durumunda kulüpler ileriki yıllarda daha zorluklar yaşayacak.

Cenk ÖZYALÇIN (Akıncılar)
Hasan Sertoğlu’nun çalışmalarını destekleriz. Bu işin bir sonuca varmasını arzularız, çünkü bizim gibi köy kulüplerinin sürdürülebilir yapısı imkansızlaşıyor. Sertoğlu’nun kişiliği siyasilerin bu işe karışmasına zaten izin vermiyor. Devlet politikasının aksi yönünde davranılması doğru değil fakat olumlu sonucun çıkacağına inanıyoruz.

Fevzi UÇANER (Binatlı)
Umarız ki olumlu sonuçlar çıkar ve bir anlaşma sağlanır. Bu hem Kıbrıs Türk futbolu hem de gençliğin önünün açılması için önemlidir. Şimdiki düzen sürdükçe kulüpler maddi sıkıntı içinde zor günler geçirmeye devam edecek. Sertoğlu’na güveniyoruz. Siyasiler bu sürece karışmamalı.

İKİNCİ LİG

Halil KASIM (Görneç)
Görüşmelerden, önümüzün açılmasını ve açılım sağlamasını bekliyorum. Çünkü tüm kulüpler çıkmazdadır. Bu işin böyle yürümeyeceğini herkes anlamalıdır. Bu düzensizlikte daha fazla idare edemeyiz. Başkanımıza sonsuz güveniz vardır. Başarılı olacağını düşünüyoruz. Siyasilerin bu süreçten uzak durması gereklidir.

Aydın KAHYALAR (Gaziköy)
Görüşmelerden olumlu sonuç çıkmasını bekliyoruz. Kapalı bir kutu içerisinde misali izolasyonlar ve ambargolardan usandık. Futbolda yeni heyecanlara ihtiyacımız vardır. Kesinlikle bu düzen sürdürülemez. Sertoğlu vizyonu olan bir kişi. Yüzde yüz güveniyorum. Geldiği günden beri yaptığı işler yapacaklarının aynasıdır diye düşünüyorum. Siyasiler kesinlikle ve kesinlikle bu olaya olumlu veya olumsuz karışmamalıdır.

Volkan EMİRKANI (Vadili)
Ben kişisel olarak bu görüşmelerin bir çözüme ulaşılmasını bekliyorum. Çünkü bu yapı çökmüştür ve sürdürülebilir bir yapı değildir. Sertoğlu’na inancımız tamdır. Futbolun içine siyaset sokulmamalıdır. Konu siyasi bir konu şeklinde değerlendirilmemelidir.

Mengü KONT (Ortaköy)
İnşallah Kıbrıs Türk futbolu için hayırlısı olur. Kapalı kutu şeklinde kaldık. Gençlerin önünün açılması gerekiyor. Mevcut düzenden memnun değiliz, parasızlık içindeyiz. Dilenci gibi dolanırız. Sertoğlu’na güvenirim ve sonuna kadar arkasındayız. Ayrıca spora siyaset girmesine karşıyız.

Olsan ORAN (Geçitkale)
Futbolumuzu rahata çıkaracak kesin çözüm bekliyorum. Kurulu bu düzenden memnun değilim. Sürdürülebilir değildir. Sertoğlu’na destek veriyoruz ve inanıyoruz. Ülke yararlarına uygun olmadığı sürece siyasal boyuta taşınmasını onaylamıyorum.

İbrahim ŞEKER (Çanakkale)
Futbol adına antlaşma beklentisi içerisindeyim. Yapımız sürdürülebilir değildir. Bu düzen bizi daha geriye götürür. Federasyon başkanına güvenim sonsuzdur. Biz hiçbir şekilde spora siyaset karıştırılmasına onay vermemiz mümkün değildir.

Erman EFE (Mehmetçik)
Çözüm beklemekteyiz ve çözüm olması durumunda yollarımız açılacak diye düşünürüm. Bu şekilde artık bir yere varılamayacağı çok net görülüyor. Hasan Sertoğlu’na itimadımız tamdır ve sonuna kadar destekleyeceğiz. Sporun siyasetten ayrı tutulması gerektiğine özellikle vurgu yapıyoruz.

Kerem SÜNMEZ (Dipkarpaz)
Zürih’de gerçekleştirilecek görüşmeden olumlu kazanımlar elde edilerek dönüleceğini düşünüyorum. Mevcut düzenin futbolumuza pek fazla bir şey katmayacağını, modern futbol sistemine geçilmesini beklentimizi paylaşmak istiyorum. Sertoğlu’na güvenimiz tamdır. Ona sonuna kadar destek vereceğiz. Spora siyaset karıştırılmasına da karşıyız.

Ramadan KURUCU (Çayönü)
Kıbrıs Türk futbolu için hayırlısın ne ise o olsun, futbolumuzun önü de açılsın. Değişmesi gereken ve yapılması gerekenler var. Sertoğlu kulüpleri en iyi şeklide savunacağına inanıyoruz ve endişemiz yoktur. Sporun içine siyasetin sokulmasına da karşıyız.

Ahmet KÜÇÜK (Tatlısu)
Sertoğlu’nun 5 Kasım’daki görüşmelerine kulüp olacak destek veriyoruz. Mevcut düzen kulüplerin idamesini sağlayabilecek durumda olmadığı için ciddi şekilde değişime ihtiyaç duyulmaktadır. Bu noktada biz görüşmelerden en iyi sonucu alacağımıza inanıyoruz.”

Fırat GÜMÜŞ (Karşıyaka)
Biz bu sürece başından itibaren destek verdik ve sözümüzün arkasındayız. Olumlu neticeler çıkarsa çok iyi olur, ama olumlu şeyler çıkar mı o tartışılır. Biz başkan Sertoğlu’na her türlü güvenim var, geri adım atmayan bir kişiliktir. Mevcut düzen kesinlikle sürdürülemez. Başkanların cebinden ne kadar daha bu paralar çıkacak. Ben apolitik biriyim, siyasilerin hiçbir şekilde olaya karışmasını onaylamam.

Nazım CED (Denizli)
Görüşmelerin olumlu geçeceğini düşünüyoruz. Ambargoların kalkması ve gençlerin önünün açılması temennisindeyiz. Mevcut düzen yeni açılımlarla değişmelidir. Sertoğlu’na güvenimiz tam ve artık futbolun siyasetten tamamen ayrılması taraftarıyım.

Ali TANOĞLU (Girne Halk Evi)
Sürece destek veriyoruz, ülkemizin çıkarları doğrultusunda bir sonuca ulaşılmasını istiyoruz. Siyasilerin olaya karışması konusunda konuşmak istemiyorum. Hasan Sertoğlu’na desteğimizin tam olduğunu belirtiriz ve kendisinin haklarımızı en iyi şekilde savunacağına inanıyoruz.

Metin ERTOP (Zümrütköy)
Sertoğlu’na kulüp olarak desteğimiz tamdır. İnşallah bu adım Kıbrıs Türk Futbolunun önünü açar. Türkiye takımları Rum takımları ile maçlar yapar, biz yapamıyoruz. Bu durum bizi üzüyor. Sertoğlu’na güveniyoruz, umarım geri adım atmaz. Siyasetin bu konuya karışmamasından yanayız.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.