1. HABERLER

  2. SPOR

  3. FUTBOLUN GELECEĞİ TEHLİKEDE!
FUTBOLUN GELECEĞİ TEHLİKEDE!

FUTBOLUN GELECEĞİ TEHLİKEDE!

KTFF acil önlem almalı

A+A-

A2 Liglerinde önceki gün oynanan erteleme maçlarının ardından sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta yaşanan şike ve hakaret tartışmaları, futbolun geleceğini ciddi derecede düşündürmeye başladı

FUTBOLUN GELECEĞİ TEHLİKEDE: A2 Süper Lig’de önceki gün oynanan erteleme maçlarında deplasmanda Lapta ile 0-0 berabere kalarak şampiyonluk yarışında avantajı yeniden Yenicami’ye kaptıran Mağusa Türk Gücü’nde, antrenör Talat Şentürk ve bazı genç oyuncuların sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki şike ve hakaret içeren paylaşımları, futbolun geldiği son noktayı gözler önüne serdi

Ülke futbolunda son dönemde yaşanan olayların ve geçirilen zor günlerin gölgesinde şimdi de A2 takımlarının gündeme getirdiği olaylar, futbolun tamamen dibe vurmasına neden olacağa benziyor.

 

A2 Süper Lig’de önceki gün oynanan erteleme maçlarında deplasmanda Lapta ile 0-0 berabere kalarak şampiyonluk yarışında avantajı yeniden Yenicami’ye kaptıran Mağusa Türk Gücü’nde, antrenör Talat Şentürk ve bazı genç oyuncuların sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki şike ve hakaret içeren paylaşımları, kötü örnek oluşturdu.

 

MTG Antrenörü Talat Şentürk, Facebook’taki paylaşımlarında, A2 Liglerine şike karıştığını, Lapta Sportif Direktörü Salahi Uçkan ve antrenör Celal Keleş’in şike yaptıklarına, zengin rakiplerinin parayla şampiyon olacağına ve alt yapıda artık antrenörlük yapmayacağına dair birçok ağır itham da bulundu.

 

Ülke futbolunun gelişimindeki en önemli kademelerden biri olan A2 Ligi’nde bu tartışmalara genç futbolcular da katılarak “şerefsizlik” gibi ağza alınmayacak birçok kötü hitapta bulundular.

 

Genç oyuncuları futbol kariyerlerine hazırlayan antrenörlerin gençlere bu şekilde kötü örnek oluşu, futbolun geleceğini ciddi derecede düşündürüyor.

KTFF acil önlem almalı

 

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu daha önce sporcu, antrenör, hakem ve yöneticilerin Facebook gibi ortamlarda yapılan bu şekildeki açıklamalarına ceza getireceğini açıklamıştı.

Bu olayların ardından bu konunun çok ciddi bir boyuta ulaşmasıyla, KTFF’nin bir an önce konuyla ilgili ceza yönergesini hayata geçirmesi bekleniyor.

dogan.jpg

tal.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.