1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. G-3’LÜ CİNNETİN ARDINDAN
G-3’LÜ CİNNETİN ARDINDAN

G-3’LÜ CİNNETİN ARDINDAN

CİNNET GEÇİREN RUM...

A+A-

FOKAİDİS: GÜVENLİK DOKTRİNİNİ DEĞİŞTİRMEYİZ, SEFERİLERE G-3 VERİLMESİ ZARURİ”

YUNANİSTAN’DA BASİAKULİS TARTIŞILIYOR

Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) seferisi bir Rum’un cinnet geçirerek, kendisine zimmet edilen G-3 tipi askeri tüfekle karısı ile kızını öldürüp, oğlunu ağır yaralaması olayı üzerine RMMO sorgulanmaya başladı.

Politis “Savunma İle İlgili 9 Soru” başlıklı haberinde RMMO seferisinin G-3 ile ailesine ateş etmesi olayını hatırlatarak şu soruları yöneltti:

“1-Kaç seferi göreve gidiyor ve akıllı telefonu ile zaman öldürmüyor?

2-Askerliklerinin angarya ve zaman kaybı olmadığını düşünen mükellef asker var mı?

3-Milli Muhafız Ordusu’nun daimi yetkililerinden ne kadarı savaşma kabiliyetine sahip ve savaşmaya hazırdır, ne kadarı 07.00-14.00 arası tembel tembel oturan memurdur?

4-Milli Muhafız Ordusu modern silahlarla iyi donanımlı mı, yoksa kullanan askerlerin güvenliğini tehlikeye sokan modası geçmiş ve son kullanma tarihleri geçmiş teçhizatla gelişigüzel donatılmış mıdır?

5-Milli Muhafız Ordusu’nun yarı profesyonel modeli eskidi ve profesyonel modele mi geçmesi gerekiyor?

6-Milli Muhafız Ordusu savaş kabiliyetine sahip ve hazır bir organ mı, yoksa resmigeçitler yapan, kaynakları harcayan, yüksek maaşlı çalıştıran, siyasilere hizmet eden ve rüşvet veren gevşek bir organ mı?

7-Milli Muhafız Ordusu Kıbrıs’ı koruyor diye Savunma Bakanı rahat uyuyor mu, yoksa ayakta mı uyuyor?

8-Kriz olması halinde, Milli Muhafız Ordusu’nun operasyonel kabiliyeti caydıracağından Türkiye Kıbrıs ile savaşmayacak mı?

9-Kaç Kıbrıslının, Kıbrıs’ta savaş çıkması halinde bir kaos yaşanacağından kuşkusu var?

Hüküm: Huston we have a problem.
Bonus Soru: Milli Muhafız Ordusu Komutanı neden her zaman Yunan’dır?”

FOKAİDİS: GÜVENLİK DOKTRİNİNİ DEĞİŞTİRMEYİZ, SEFERİLERE G-3 VERİLMESİ ZARURİ”

Simerini Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis’le seferilere zimmet edilen silahlar ve enerji güvenliği konularında yaptığı söyleşiyi “Güvenlik Doktrinini Değiştirmiyoruz” başlığıyla aktardı.

Gazeteye göre seferilere evlerinde saklamak üzere G-3 zimmet edilmesinin zaruri olduğunu savunan Fokaidis şunları söyledi:

“Kişiye özel silah verilmesi kararı, muhtemel bir Türk tehdidini göğüslemek üzere seferilerin en kısa sürede görev yerlerine ulaşmaları için alındı. Seferilik olmazsa Milli Muhafız Ordusu da olmaz. Milli Muhafız Ordusu olmazsa önleme olanağı de olmaz. Sorunlu seferileri zamanında saptama ve gerektiğinde silahlarını ellerinden alma olanağımızı geliştirmek için bütün müdahil kurumlarla toplantılar yapıyoruz.”

Fokaidis enerji güvenliği konusunda, gündemde herhangi bir silah sistemi satın alımı olup olmadığı sorusuna karşılık “vatandaşlara karşı samimi olmamız gerek. Ekonomik konjonktürün dayattığı olumsuz kısıtlayıcı şartlarda çalışıyoruz” dedi.

YUNANİSTAN’DA BASİAKULİS TARTIŞILIYOR

Öte yandan Mahi “Diplomasi Mi Operasyonal Deneyim Mi?” başlıklı haberinde RMMO komutanlığına atanması kararlaştırılan ismin Yunan Silahlı Kuvvetleri’nde ve Yunan medyasında farklı yorumlara neden olduğunu yazdı.

Gazeteye göre son günlerde Yunan Silahlı Kuvvetleri’nde, Basiakulis’in RMMO komutanlığına atanması nedeniyle, RMMO komutanlığı mevkiine, tam da bu zamanda, AB ve NATO konularında uzman bir askeri diplomat mı yoksa operasyonel deneyime sahip bir subay mı atanması gerektiği konusu tartışılıyor.

TAK

Etiketler : , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.