1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. G.KIBRIS'TAN 'ALTIN' AÇIKLAMA GELDİ!
G.KIBRIS'TAN 'ALTIN' AÇIKLAMA GELDİ!

G.KIBRIS'TAN 'ALTIN' AÇIKLAMA GELDİ!

Güney Kıbrıs Maliye Bakanı, altın rezervlerinin bir kısmının satışına önümüzdeki aylarda başlayabileceklerini açıkladı. Altın satışında son kararı adanın merkez bankası verecek.

A+A-

Altının onsunun son 30 yılın en büyük düşüşlerinden birine imza atmasının nedenlerinden biri olarak gösterilen Güney Kıbrıs'ın altın rezervlerini satma olasılığına yönelik resmi açıklama geldi. 

Bir televizyon kanalına konuşan Güney Kıbrıs Maliye Bakanı Harris Georgiadis, önümüzdek aylarda altın satışı olabileceğini söyledi. 

Georgiadis, “Altın konusunda top Merkez Bankası’nda. Böyle bir seçeneğin gündeme gelmesi son derece anlaşılır bir şey. Son söz onlarda” dedi.

Maliye Bakanı Güney Kıbrıs’ın ne kadar altın satacağı ya da ne kadardan satacağına yönelik detaylı bilgi vermedi.

Georgiades, altın satışında hükümetin Merkez Bankası’na destek olup olmayacağı yönündeki bir soruya, “Yakın zamanda bu konunun gündeme gelmesini umut ediyorum” diye yanıt verdi.

Geçen hafta Güney Kıbrıs Merkez Bankası’ndan bir yetkili altın satışının gündemlerinde olmadığını ifade etmişti.

Güney Kıbrıs’ın, AB-IMF’ten aldığı 10 milyar euroluk kurtarma paketinin 400 milyon euroluk kısmını altın rezervlerini satarak karşılamak zorunda kalabileceği ifade edildi.

Güney Kıbrıs’tan geçen hafta içinde yapılan açıklamalarda kurtarma paketine katkı sağlamak için rezervlerdeki altının bir kısmının satılmasının bir seçenek olduğu belirtilmiş, ancak son kararın yine merkez bankasında olduğuna işaret edilmişti.

 

Kaynak: cnbc-e

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.