1. HABERLER

  2. SPOR

  3. G.SARAY'DAN F.BAHÇE'YE DESTEK!
G.SARAY'DAN F.BAHÇE'YE DESTEK!

G.SARAY'DAN F.BAHÇE'YE DESTEK!

Adnan Öztürk'ten Aykut Kocaman'a destek!

A+A-

Galatasaray İkinci Başkanı Adnan Öztürk, Fenerbahçe’nin hocasına hak verdi. “Bizi alkışlamayı düşünmediğini açıklayıp ‘Ortam buna müsait değil’ derken eyyam yapmadı. Zaten iki yüzlülüğe gerek yok” dedi.

Galatasaray, 19’uncu şampiyonluğunu ilan etti. Ancak ligin bitimine henüz 2 hafta var ve bunlardan birisinde dev bir derbi oynanacak. “Lig bu hafta bitmeli. Türk futbolu yorgun. Yoksa Kadıköy’deki derbide tansiyon yüksek olur” diyen Galatasaray İkinci Başkanı Adnan Öztürk’ün dileği ‘kısmen’ gerçekleşti. Galatasaray şampiyon oldu ama Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’ni tehlikeye attığı için bu hafta oynanacak derbi kritik önem kazandı.

İşte Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Adnan Öztürk’ün çok konuşulacak açıklamaları:

“Reina’daki kutlamaya gitmedim. Maçtan sonra eve gittim; kızımı yatırdım, sabah okula gönderdim. Şampiyonluğu, futbolcularımız kutlayacak. Parti yapan onlar. Bunu hakettiler. Şampiyonluk kutlamaları, önümüzdeki  hafta oynayacağımız Fenerbahçe derbisine olumsuz etki etmez. Futbolcular, bir gün kendi aralarında eğlenmişler, çok mu! Ayrıca hepsi gayet profesyonel. Bundan hiç kuşkumuz yok. Söz konusu Fenerbahçe maçı olunca, konsantrasyon sıkıntısı zaten yaşanmaz. Bir arıza olacağını zannetmiyorum.”

“Türk futbolunun yorgun olduğu düşüncemi tekrar ediyorum. Ülkemiz gergin, futbolumuz yıpranmış durumda. Türkiye’nin içinde bulunduğu duruma bir de futbol gerginliği ekleminin hiçbir anlamı yok. Ligin geçtiğimiz hafta itibariyle şampiyonluk yarışı anlamında bitmesi faydalı oldu. Şampiyonluk eğer Kadıköy’deki derbiye kalsaydı, yüksek tansiyon olur ve gereksiz bir sürü polemik çıkardı.”

“Fenerbahçe, Galatasaray’ı alkışlasın mı alkışlamasın mı; bu konuyla da ilgili bence biraz abartı var. Dünyada iki çeşit ilişki yok; ne sarmaş-dolaş olmak, ne de düşman kalarak birbirine küfürler etmek ve tekme-tokat kavga etmek durumunda değilsin. Bir de bunun arası var. Alkışlamazsın ama medenice karşındakinin elini sıkarsın, yoluna gidersin. Bunu kamuoyunun önünde yapmak zorunda da değilsin.”

“Aykut Kocaman’ın ‘Galatasaray’ı alkışlamayı düşünmüyorum. Zaten ortam buna uygun değil’ cümlesini dürüstçe buldum. Laubalilik de sevmiyorum, nefret de sevmiyorum. Ne Galatasaray’ın ne Fenerbahçe’nin birbirini alkışlamaya ihtiyacı yok ki. Centilmence tebrik eder ve gidersin. Gerçekten ortam müsait değil derken Aykut hoca dürüst davranmış. Eyyama, iki yüzlülüğe gerek yok. Bizim açımızdan şampiyonluk yarışı bitti ama Fenerbahçe’nin bu haftaki yenilgisi, onların Şampiyonlar Ligi’ni tehlikeye sokmuş. Bu bizi ilgilendirmiyor. Bizim açımızdan bir gerilim kaynağı olamaz. Fakat söz konusu Fenerbahçe-Galatasaray derbisiyse mutlaka bir gerilim kaynağı bulunur! Türkiye’nin bir numaralı derbisini etkileyecek bir şeyler illa ki vardır! Maça gitmeyi çok düşünmüyorum.”

 

Kaynak: Bugün

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.