1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. G20’DE İŞİD KONUŞULDU
G20’DE İŞİD KONUŞULDU

G20’DE İŞİD KONUŞULDU

ABD ile Suudi Arabistan, IŞİD’le Mücadele Çabalarını Artırmada Mutabık Kaldı

A+A-

ABD İLE SUUDİ ARABİSTAN, İŞİD'LE MÜCADELE ÇABALARINI  ARTIRMADA MUTABIK KALDI

ABD Başkanı Barack Obama ve Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud, İŞİD'le mücadele çabalarını iki katına çıkarma kararı aldı.

Obama, Türkiye'nin ev sahipliğini yaptığı ve Anadolu Ajansı'nın fotoğraf sağlayıcısı olduğu G20 Liderler Zirvesi için geldiği Antalya'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ardından ikinci ikili görüşmesini akşam saatlerinde Kral Selman ile yaptı.

Beyaz Saray yetkililerinden alınan bilgiye göre, iki lider, Paris'teki terör saldırılarının ardından İŞİD'i yenilgiye uğratma noktasındaki çabaları iki katına çıkarmada mutabık kaldı.

Görüşmede, Obama ve Selman, Suriye'de ateşkes yoluyla kalıcı ilerleme sağlanması ve buna paralel ülkede siyasi geçiş sürecinin başlatılması düşüncelerini ifade ederek, Viyana'daki sonuçlardan memnuniyetlerini dile getirdi.

Suriyeli ılımlı muhaliflere güçlü desteğin önemini yeniden teyit eden iki lider, muhaliflerin gelecekteki barış çabalarındaki rolünü ele aldı.

Bunun yanında, Irak hükümetine İŞİD ile mücadelesinde en iyi nasıl yardım edilebileceğini görüşen Obama ve Selman, ayrıca, Yemen'deki çatışmaları sona erdirmek için gerekli insani konuları konuştu.

Obama, G20 Liderler Zirvesi kapsamında yarın da çalışma toplantılarına katılacak.

Zirvenin ardından basın toplantısı düzenleyecek Obama, ardından Filipinler'e gitmek üzere Antalya'dan ayrılacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.