1. HABERLER

  2. SPOR

  3. GALATASARAY GÜLE OYNAYA
GALATASARAY GÜLE OYNAYA

GALATASARAY GÜLE OYNAYA

Spor Toto Süper Lig'de 30. haftanın açılış karşılaşmasında lider Galatasaray, SB Elazığspor'u 3-1 mağlup etti

A+A-

Türk Telekom Arena'da oynan mücadeleyi kazanan Galatasaray böylece bu sezon illk üst üste beşinci maçını kazanmış oldu. G.Saray'ın golleri 2. dakikada Burak, Dk. 20 ve 26 Drogba atarken konuk ekibin tek golü 23. dakikada Serdar Gürler'den geldi.

TÜRK TELEKOM ARENA'DA DALYA

Mücadelede Didier Drogba, 20. dakikada kaydettiği golle 2010-2011 sezonun devre arasında hizmete giren Türk Telekom Arena'da G.Saray'ın 100. golüne imza attı. Türk Telekom Arena'da Süper Lig'de 43, Türkiye Kupası ve UEFA şampiyonlar ligi'nde beşer olmak üzere toplam 53 resmi maç yapan sarı-kırmızılı takım, bu müsabakalarda 32 galibiyet, 12 beraberlik ve 9 yenilgi aldı. Galatasaray, kalesinde ise 50 gol gördü.

DAVALA'NIN CEZASI BİTTİ AMA...

Spor Toto Süper Lig'de 30. haftanın açılış maçında Sanica Boru Elazığspor'u konuk eden Galatasaray, kaleci antrenörü Claudio Taffarel yönetiminde mücadeleye çıktı. Galatasaray'ın, Mersin İdmanyurdu ile oynadığı karşılaşmadan sonra Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 1 maç ceza verilen antrenör Ümit Davala'nın cezası geçen hafta oynanan Kardemir Karabükspor maçıyla tamamlanmasına rağmen, Elazığ temsilcisi karşısında sarı-kırmızılı takımın başında Taffarel bulundu.

Taffarel, karşılaşma öncesinde dağıtılan maçın esame listesinde de Galatasaray teknik sorumlusu olarak gösterildi. Antrenör Ümit Davala ise yedek kulübesinde yerini aldı.

TERİM TRİBÜNDE

PFDK'nın 9 maç ceza verdiği teknik direktör Fatih Terim ile 2 maç ceza alan antrenör Hasan Şaş ise maçı, Galatasaray yedek kulübesinin hemen arkasındaki tribünden takip etti. Karşılaşma öncesinde sarı-kırmızılı taraftarlar, yaptıkları tezahüratlarla Fatih Terim'e sevgi gösterisinde bulundu. Terim de bulunduğu yerden ayağa kalkıp el sallayarak taraftarların sevgi gösterilerine karşılık verdi. Taraftarlar, Türkiye Futbol Federasyonu ve başkanı Yıldırım Demirören aleyhine de tezahüratlar yaparak, Demirören'i istifaya çağırdı.

İLK 11'DE İKİ DEĞİŞİKLİK

Galatasaray, Sanica Boru Elazığspor karşısına, geçen haftaki Kardemir Karabükspor maçına göre ilk 11'de iki değişiklikle çıktı. Sarı-kırmızılı takımda hafif sakatlığı bulunan Sneijder tedbir amaçlı olarak yedekler arasında bulunurken, bu oyuncunun yerine orta sahada Yekta Kurtuluş görev yaptı. Sarı kart cezalısı Semih Kaya'nın yerine ise Mersin İdmanyurdu maçında gördüğü kırmızı kart sonrasında aldığı 1 maçlık cezayı Kardemir Karabükspor maçında tamamlayan Dany, savunmada görev yaptı.

Sarı-kırmızılı takım karşılaşmaya Muslera, Eboue, Dany, Gökhan Zan, Riera, Hamit Altıntop, Selçuk İnan, Melo, Yekta Kurtuluş, Burak Yılmaz ve Drogba 11'i ile başladı. Yedeklerde ise Sneijder'in yanı sıra Eray İşcan, Aydın Yılmaz, Umut Bulut, Emre Çolak, Amrabat ve Sabri Sarıoğlu yer aldı. Galatasaray'da sakatlığı bulunan Hakan Balta ile Elmander 18 kişilik kadroda bulunmadı.

SANİCA BORU ELAZIĞSPOR'A KARŞI İSTANBUL'DA İLK SEYİRCİLİ MAÇ

Spor Toto Süper Lig'de Sanica Boru Elazığspor ile İstanbul'da üçüncü kez karşı karşıya gelen Galatasaray, ilk kez bu maçta seyircisi önünde oynadı. İki ekip arasında geçmişte İstanbul'da iki farklı statta oynanan lig maçlarına, bu kez Türk Telekom Arena ev sahipliği yaptı. Taraflar, 2002-2003 sezonunda Ali Sami Yen Stadı'nda, 2003-2004 sezonunda Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşılaşmıştı. Cezaları nedeniyle İstanbul'daki iki maçta Elazığspor'u seyircisiz ağırlayan sarı-kırmızılı ekip, Doğu Anadolu temsilcisi ile ilk kez bugünkü maçta taraftarı önünde oynadı.

ENGİN ÜNAL'A PLAKET VERİLDİ

Sarı-kırmızılı takımın iç saha maçlarında düzenlenen "Galatasaray Efsanelerini Anıyor, Türk Telekom Dünyaya Duyuruyor" organizasyonu kapsamında, Sanica Boru Elazığspor maçında Galatasaray Yüzme Takımı'nda geçmişte önemli başarılar kazanan Engin Ünal anıldı. Maç öncesi düzenlenen törende Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Semih Haznedaroğlu, Ünal'a plaket verdi.

SERKAN ACAR İÇİN SAYGI DURUŞU

Galatasaray-Sanica Boru Elazığspor maçında Fenerbahçe Kulübü'nün dün hayatını kaybeden genel müdürü ve eski futbolcusu Serkan Acar saygı duruşu yapıldı. Karşılaşma öncesinde Serkan Acar için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Kaynak:radikal

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.