1. HABERLER

  2. SPOR

  3. GALATASARAY KUPASINI FENERBAHÇE'YE KAPTIRDI
GALATASARAY KUPASINI FENERBAHÇE'YE KAPTIRDI

GALATASARAY KUPASINI FENERBAHÇE'YE KAPTIRDI

G.Saray kupayı F.Bahçe'ye kaptırdı

A+A-

Türkiye Yaz Yüzme Şampiyonası'nda takım halinde şampiyon olan Galatasaray, yüzücülerinden birisi dopingli çıkınca kupasını, ikinci olan Fenerbahçe'ye devretmek zorunda kaldı.

3-6 Temmuz tarihlerinde İstanbul'daki ENKA Olimpik Yüzme Havuzu'nda yapılan Spor Toto Türkiye Yaz Yüzme Şampiyonası'nın ardından erkeklerde ve toplamda şampiyon olan Galatasaray'da, sporculardan biri dopingli çıktı. Dopingli sporcunun yarıştığı 4 branşın yanı sıra takım halinde katıldığı 3 bayrak yarışından elde ettiği puanlar silindi.

Galatasaray'ın yaşadığı puan kaybıyla, sadece bayanlarda şampiyonluk kupasını kaldıran, erkekler ve toplamda ikinci sırada yer alan Fenerbahçe, bu iki kategoride de ilk sıraya yükseldi. Sarı-lacivertli ekip, böylece erkekler, bayanlar ve toplamda olmak üzere 3 kategoride birden şampiyonluk kupasının sahibi oldu.

Öte yandan Fenerbahçeli sporculardan birinde de doping çıktığı ancak dopingli sporcu sadece iki branşta yüzdüğü için puan kaybının az olduğu öğrenildi. Fenerbahçe Kulübü yetkilileri, Galatasaray'ın iade ettiği şampiyonluk kupasını federasyondan teslim aldı.


FENERBAHÇE İTİRAZ ETTİ FEDERASYON HAKLI BULDU
Konuyla ilgili açıklama yapan Fenerbahçe Atletizm Şube Kaptanı Fikret Çetinkaya, yarışlarda dopingli çıkan sporcuların açıklanmasının ardından federasyona itirazda bulunduklarını belirterek, "Yaptığımız itiraz haklı bulundu ve kupa bize verildi" dedi. Kupa değişiminin normal karşılanması gerektiğini ifade eden Çetinkaya, "Bunda garipsenecek bir şey yok. Kupa hak ettiği yere geldi. Teknik kurullar itirazımızı değerlendirdi ve kararı onlar verdi. Kupanın tüm Fenerbahçe camiasına hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Çetinkaya, gelecek günlerde başka branşlarda da kupa değişimi beklediklerini sözlerine ekledi. Kulüp Yüzme Şube Kaptanı Serkan Tutgun ise Fenerbahçe camiasına böyle bir şampiyonluk kazandırdıkları için takım olarak mutlu olduklarını ifade etti. "Adalet yerini buldu" diyen Tutgun, "Her yarışa şampiyonluk için çıkıyoruz. Kupanın bize geçmesine de çok sevindik. Hak ettiğimiz kupayı aldık" dedi.

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.