1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “GALERİMİ BAHÇECİLER YAKTI”
“GALERİMİ BAHÇECİLER YAKTI”

“GALERİMİ BAHÇECİLER YAKTI”

“Galerimi Bahçeciler yaktı”

A+A-

Devrim DEMİR

Lefkoşa’da Şubat ayında Özmerhan Finans, King Oto ve Opel Plaza isimli iş yerlerinin peş peşe kundaklanması ile ilgili dava dün yeni tanıklarla devam etti. King Oto’nun yakılması ile ilgili yeni kamera kayıtları dün mahkemede görüntülenirken, kamera kayıtlarında görünen yüzü maskeli iki kişinin Mahmut Selkar ve Mustafa Kaya olduğu iddia edildi.

King Oto’nun sahibi Halil Kahraman ise galerisinin yakılması ile ilgili Enver Bahçecilerden şikâyetçi olduğunu ve onun tarafından yakıldığını söyledi.

Mustafa Kaya’nın yasal olmayan yollardan yurt dışına kaçtığı daha önce açıklanırken, King Oto’yu yakan Mahmut Selkar’ın yargılanmasına dün kaldığı yerden devam edildi.

King Oto’ya ait iş yeri kameraları ve 9 lüks aracın yandığı anımsatılırken, hasarın 1 Milyon 173 bin 295 TL olduğu açıklandı.

Yargıç Murat Soytaç huzurunda görüşülen duruşmada, Başsavcılık 2 tanığını mahkemede dinledi.

Başsavcılığın tanık sayısı dün itibarı ile 10’a yükseldi.

H.K.: Bahçeciler’le ticaret yaptık

Kİng Oto’nun sahibi Halil Kahraman dün galerisinin yakılması ile ilgili mahkemede Başsavcılığın sorularını yanıtladı. Kahraman,  bugüne kadar hiç kimse ile husumeti olmadığını ve böyle bir olayın başına ilk kez geldiğini anlattı. Enver Bahçeciler ile kundaklama olayından birkaç ay önce tanıştığını ifade eden Halil Kahraman “Enver Bahçecilerle iş amaçlı tanıştık ve kendisinden araç satın aldıktan sonra, arkadaşlığımız ilerledi. Mahmut Selkar’la Enver Bahçeciler galerime gelir kahve içer sohbet ederdik, Bahçeciler Güzelyurt’a taşındıktan sonra evine yemeğe gittim” dedi.

“100 Bin TL istedi vermedim”

Arkadaşlıklarının ilerlemesi ile Bahçecilerin kendisinden 100 Bin TL istediğini anlatan Kahraman  “Kasım ayında Enver Bahçeciler beni telefonda arayarak benden 100 Bin TL istedi karşılığında ise oğlunun BMW aracını rehin olarak verebileceğini teklif etti, ancak öyle bir param olmadığı için kabul etmedim. Bana kredi çek bize o parayı temin et dediler, ben galerici olduğum için bankaların kredi talebimi kabul etmeyeceğini izah ettim. Bu konuşmaların ardından bir gün sonra Bahçeciler 10 Bin TL’lik bir çekle geldi, çekin sahibin yurt dışında olduğunu bildiğim için verdiği çeki kabul etmedim. Bu kez çeki almam için bana 6 Bin TL verdi, bir gün sonra ise adamı Mahmut Selkar’ı yollayarak verdiği parayı talep etti” sözlerini kullandı.

“Bahçecilerden şikâyetçiyim ceza almalı”

King Oto’nun sahibi Halil Kahraman galerisinde bulunan araçların birçoğunda benzin olduğunu ve o akşam büyük bir felaketin yaşanabileceğini ve suçsuz birçok insanın zarar görebileceğini anımsattı. Kahraman galerisindeki zararın çok büyük olduğunu ve zararının 687 Bin TL’sinin sigorta tarafından karşılandığını söyleyerek, “Enver Bahçecilerden ve bu olayı yapanlardan şikâyetçiyim, en ağır şekilde ceza almalarını istiyorum. Aileme ve bana yaşatılan manevi üzüntü ve acılar çok büyük, mahkemenin vereceği karara güveniyorum” dedi.

 King Oto çalışanı konuştu

King Oto çalışanı Çağın Mullaoğlu’da dün mahkemede Başsavcılığın sorularını yanıtladı. Olay gecesini anlatan Mullaoğlu galeri yangınını patronu Halil Kahraman’nın kendisini araması ile öğrendiğini ve evinin yakın olması ile 3-4 dakika içinde galeriye gittiğini anlattı.

Çağın Mullaoğlu olay yerine gittiğinde, araçların birçoğunun alevlere teslim olduğunu kalanları ise kurtarabildiğini şöyle anlattı:

Evde olduğum esnada patronum aradı saat oldukça geçti ve bana galerinin yandığını oraya gitmemi söyledi. Ben 2013 yılından bu yana King Oto Galeri’de çalışıyorum. Galeriye gittiğimde itfaiye ekipleri müdahale ediyordu kalan araçları kurtardık. Kundaklama olayından 15-20 gün sonra kendisinin Avustralya’da yaşadığını arkadaşımdan öğrendiğim İsmet Subaşı isimli bir şahıs telefonda arkadaşımı aradı. Kundaklama olayı bitti sıra sende ve arkadaşın Çağın’da sözlerini sarf ettiğini öğrendim.
“Görüntüler izlendi”

Çağın Mullaoğlu’nun tanıklık yaptığı duruşmada, King Oto’nun yakılması ile ilgili görüntüler izlendi. Tanık M.Ç. izlenen görüntülerde yüzü maskeli iki kişinin Mahmut Selkar ve yargılanmadan yasa dışı yollardan kaçan Mustafa Kaya olduğunu iddia etti.
Duruşma 12 Ağustos’a ertelendi

Mahkut Selkar’ın tutuklu yargılandığı dava, mesai saatinin tamamlanması nedeniyle yeni tanıkların dinlenmesi için 12 Ağustos tarihine ertelendi.
Baysal kardeşler, Ögeyik ve Bağlar 12 Ağustos’ta itham edilecek

19 Şubat gecesi eş zamanlı Özmerhan Finans ve Opel Plaza isimli iş yerlerinin yakılması ile ilgili tutuklu yargılanan Evren Baysal, Eren Baysal, Adem Bağlar ve Ozan Ögeyik ise 12 Ağustos tarihinde itham edilecek.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.