1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. GAME OF THRONES’TAN ÇIKMA GİBİ
GAME OF THRONES’TAN ÇIKMA GİBİ

GAME OF THRONES’TAN ÇIKMA GİBİ

GAME OF THRONES’TAN ÇIKMA GİBİ

A+A-

ABD’de 1983 yılında Güney Carolina eyaletindeki Charleston Havalimanı’nda yeni bir terminalin inşası sırasında işçilerin tesadüfen bulduğu fosillerin, “bugüne kadarki en büyük uçan kuşa” ait olduğu açıklandı.

25 milyon yıllık fosil, 31 yıl önce keşfedilmiş olmasına rağmen, yeni bir türe ait olduğu için bu yeni türün özelliklerinin belirlenmesi yıllar aldı.

“Proceedings of the National Academy of Sciences” dergisinde yayımlanan yeni araştırma fosillerin, 6.4 metre kanat genişliğine sahip, çok uzaklara uçabilen bir kuşa ait olduğunu ortaya çıkardı. "Pelagornis sandersi” ismi verilen, bilgisayarda görüntüsü oluşturulan bu hayvanın “bugüne kadarki en büyük uçan kuş” olduğu belirtildi. Böylece “Pelagornis sandersi”, altı milyon yıl önce yaşayan 6.1 metre kanat genişliğindeki “Argentavis magnificens” adlı kuşun rekorunu kırmış oldu.

25138374-(1).jpg

GAME OF THRONES’TAN ÇIKMA GİBİ
Paleontolojist Daniel T. Ksepka, “Fosil hem büyüklüğü hem de günümüze kadar korunarak gelmesi nedeniyle olağanüstü. Bugüne kadar bir kuşta gördüğümüz en büyük kanat genişliğine sahip olduğuna şüphe yok. Bugün yaşayan kuşlardan daha çok, Game Of Thrones’dan(ABD’li dizi) çıkmış bir ejderha gibi” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.