1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “GARANTİLER KONUSUNDA TUTUMUMUZ YOK”
“GARANTİLER KONUSUNDA TUTUMUMUZ YOK”

“GARANTİLER KONUSUNDA TUTUMUMUZ YOK”

Kıbrıs’taki iki tarafa bıraktıklar...

A+A-

 

FOKAİDİS, ABD BÜYÜKEÇİSİ’NDEN SİLAH AMBARGOSUNUN KALDIRILMASINI İSTEDİ

İngiliz Yüksek Komiseri Ric Todd’un, ülkesinin garantiler konusunda bir tutumu olmadığı ve bu konuyu Kıbrıs’taki iki tarafa bıraktıklarını söylediği bildirildi.

Fileleftheros ve diğer gazeteler, DİSİ Başkanı Averof Neofitu’nun dün İngiliz Yüksek Komiseri Ric Todd’la görüştüğünü yazdı.

Habere göre, Neofitu, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, İngiliz Yüksek Komiseri Todd’un kendisine, “Garantiler konusunda bir tutumları olmadığını, Kıbrıs’taki tarafların kendilerinden garantör kalmalarını istemeleri halinde bunu tartışabileceklerini ancak garantör olmak ya da olmamak yönünde bir görüşleri bulunmadığını” söylediğini iddia etti.

Neofitu, Güney Kıbrıs ve Yunanistan’ın garantileri istemediklerini Todd’a ilettiğini belirtti.

Averof Neofitu, görüşmede Kıbrıs sorunu, Suriye’deki durumun yarattığı göç dalgası ve enerji konularının da ele alındığını vurguladı.

FOKAİDİS, ABD BÜYÜKELÇİSİ’YLE GÖRÜŞTÜ

Gazete, bir diğer haberinde, Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis’in, ABD’nin yeni Güney Kıbrıs Büyükelçisi Kathleen Ann Doherty ile görüştüğünü ve ABD’den Güney Kıbrıs’a uyguladığı ambargoyu kaldırmasını istediğini yazdı.

Gazete, Doherty-Fokaidis görüşmesinde, bölgesel konular ve artan güvenlik ihtiyaçlarının ele alındığını; bu çerçevede Fokaidis’in, ABD’nin silah ambargosunun bölgedeki istikrar ve güvenin sağlanabilmesi için kaldırılması gerektiğini ilettiğini yazdı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.