1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “GARANTÖRLÜK TABUDUR”
“GARANTÖRLÜK TABUDUR”

“GARANTÖRLÜK TABUDUR”

“MARAŞ, TÜRK MALIDIR”

A+A-

Kubilay KURÇER

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa İlçe Asbaşkanı Sadık Gardiyanoğlu, Türkiye’nin garantörlüğünün önemini vurgulayarak Türkiye’nin onaylayamayacağı çözüm şeklinin Kıbrıs’ta hayat bulmasının mümkün olmayacağını söyledi.

Savaşın sorumlusunun Kıbrıs Türk halkı olmadığını vurgulayan Gardiyanoğlu, tarih çalışması yapılması gerektiğinin altını çizdi. Maraş bölgesinin Türk toprağı olduğunu söyleyen Gardiyanoğlu, Maraş’ın KKTC’de kalmasıyla ilgili öneri yapılması ve mülkiyet sorununun çözülmesi gerektiğini söyledi. ADA TV’de Cansu Örmeci’nin sunduğu Öğlen Ajansı programına konuk olan UBP Lefkoşa İlçe Asbaşkanı Sadık Gardiyanoğlu, garantörlüğün tabu olduğunu söyledi.

“GARANTÖRLERİN ONAYLAMADIĞI ÇÖZÜM ŞEKLİNİN HAYAT BULMASI MÜMKÜN DEĞİL”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa İlçe Asbaşkanı Sadık Gardiyanoğlu, KKTC ile Türkiye halkları arasındaki gerçekliğin değişemeyeceğini ve Türkiye’nin garantörlüğünün önemine vurgu yaparak, şunları kaydetti:

“Halkın %60 oyunu alarak Mustafa Akıncı Cumhurbaşkanı olarak görevinin başındadır. Cumhurbaşkanı Akıncı kendi inisiyatifini kullanarak atamış olduğu bürokratlar kendi alanlarında başarılıdır fakat KKTC ile Türkiye halkları kardeşlik değişmez gerçektir. Her iki tarafın da soğukkanlılıkla hareket etmeleri gerektiği inancındayım. Garantörler olmazsa olmazdır. Türkiye’nin onaylamayacağı çözüm şeklinin burada hayat bulması mümkün değildir.”

“SAVAŞIN SORUMLUSU BİZ DEĞİLİZ, RUM YÖNETİMİDİR”

Sadık Gardiyanoğlu mülkiyet konusunda ise şunları söyledi:

“Mülkiyet konusunda ganimetçi ve savaşın sorumlusu biz değiliz, Rum yönetimidir. Bu konuyla ilgili tarih çalışması yapılsın. Kıbrıs Türk halkının ambargolar altında ezilmesinin nedeni de biz değiliz.

Rumlar sınır kapılarını güneyden kuzeye geçerken ölen insanların resimleri vardır ve yalan yanlış şeyler yazıyor. Fakat kuzeyden geçerken hiçbir yazı yoktur. Biz Kıbrıs Türk halkı olarak tarihimizi unuttuk. Kayıp otobüsleri ben yaratmadım. Çözüm isterken kendi topluluğunu güneye karşı ezmemek gerekiyor.”

“MARAŞ, TÜRK MALIDIR”

Maraş bölgesinin Türk malı olduğunu söyleyen Gardiyanoğlu, şöyle dedi:

“Maraş kimin? Halk öyle bir köreltilmiş ki Maraş’ın Türk malı olduğunu göremiyor. Maraş açılsın fakat sınırlarımız KKTC’de kalmasıyla ilgili bir öneri de biz yapalım. Bunun karşılığında mülkiyet sorununu bitirelim. Kıbrıs Rum yönetimi, Kıbrıs Türk halkını soyutladı. Kendimize ait alan kodu numarası bile yok. Bu siyasi anlayışla bir şey düzelmeyecek. Seçilmişlerin seçilme endişesi devam ettiği süreci ülkede değişim gerçekleştiremeyiz.”

“GARANTÖRLÜK TABUDUR”

Gardiyanoğlu, garantörlük ile ilgili şunları kaydetti:

“Garantörlüğü sulandırmak ilk hataydı. Bu yüzden süreçteki başlangıç son derece yanlış. Garantörlük tabudur. Rumlar Yunanistan ve İngiltere garantörlükten çekilsin demedi. Rum halkı 40 yıldır yaptığı izolasyonlardan dolayı maddi manevi tazminatı toprak olarak ödemesi gerekir. 40 yıldır bizi ezdiler ve sindirdiler ve adanın tek hakimiymiş gibi yardım paraları aldılar fakat katkımızı vermediler. Bunun karşılığında da çizilen mevcut sınır yeterlidir.”

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.