1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GARDİYANOĞLU: “İKİNCİ BİR HAK VERİLMESİNİ TALEP ETTİK”
GARDİYANOĞLU: “İKİNCİ BİR HAK VERİLMESİNİ TALEP ETTİK”

GARDİYANOĞLU: “İKİNCİ BİR HAK VERİLMESİNİ TALEP ETTİK”

Mart ayı sonunda kamuda işten durdurulacak olan Geçici Memurları temsil eden 366 İnisiyatifi ile Şubat ayı sonunda Vakıflar Bankası’ndan durdurulacak olan 24 çalışanın...

A+A-

YÜCELEN: “DENKTAŞ’IN ELİNDEN GELENİ YAPACAĞINA DAİR BİZE BEYANI VAR”

GARDİYANOĞLU: “İKİNCİ BİR HAK VERİLMESİNİ TALEP ETTİK”

Mart ayı sonunda kamuda işten durdurulacak olan Geçici Memurları temsil eden 366 İnisiyatifi ile Şubat ayı sonunda Vakıflar Bankası’ndan durdurulacak olan 24 çalışanın Avukatı Hasan Yücelen, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ın, söz konusu kişilerin işten durdurulmaması için elinden geleni yapma sözünü verdiğini savundu.

Yücelen, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’la yer alan yaklaşık 20 dakikalık görüşmenin ardından, Cumhuriyet Meclisi dışında basın açıklamada bulundu.

Yücelen, Serdar Denktaş’la Cumhuriyet Meclisi Mavi Salo’nda yer alan görüşmeye atıfta bulunarak “Başbakan Yardımcısı’nın gerek 366, gerek 24 Vakıflar Bankası çalışanının ekmeğini kaybetmemesi için elinden geleni yapacağına dair bize beyanı var” iddiasında bulundu.

24 VAKIFLAR BANKASI ÇALIŞANI

Vakıflar Bankası’nda işe usulsüz alındığı ve ihtiyaç fazlası gerekçesiyle Şubat sonu durdurulacak olan 24 kişi ile ilgili de görüşlerini aktardıklarını kaydeden Yücelen, Serdar Denktaş’ın heyetin görüşüne yakınlık gösterdiğini belirtti.

Yücelen, “24 kişi konusunda adım atacağını ve bizi bilgilendireceğini söyledi” dedi.

24 kişi hakkındaki hukuk süreciyle ilgili olarak ise Yücelen, işten durdurma kararının geri çekilmesiyle ilgili ara emrinin 20 Şubat Perşembe günü ilk kez görüşüleceğini belirterek, “28’ine kadar bunun sonuçlandırılıp, bir noktaya varılacağı görüşündeyim” dedi.

GARDİYANOĞLU

UBP Kurultayı döneminde işe alınmaları nedeniyme Mart ayı sonunda işten durdurulmaları beklenen 366 İnisiyatifi temsilcisi Sadık Gardiyanoğlu da, işten durdurulacağı açıklanan 366 Geçici Memur’dan az bir kesimin son yapılan Kamu Yeterlilik Sınavında az bir puanla başarısız olduğunu söyledi.

‘Söz konusu geçicilerin sınava büyük bir baskı altında ve moral bozukluğu içerisinde girdiğini’  iddia ederek bu durumu Denktaş’a aktardıklarını ifade eden Gardiyanoğlu, Temmuz ayında yer alacak bir sonraki Kamu Görevlileri Yeterlilik Sınavı’nda söz konusu kesime “ikinci bir hak verilmesini” talep ettiklerini anlattı.

Serdar Denktaş’ın heyetin hassasiyetlerini bugünkü Meclis toplantısının ardından Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na aktarma sözü verdiğini savunan Gardiyanoğlu, “En geç yarına kadar bizi arayıp gelişmeler hakkında bilgi vereceğinin teyidini aldık” dedi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.