1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GARDİYANOĞLU’NA YAPILAN SALDIRIYI KINADI
GARDİYANOĞLU’NA YAPILAN SALDIRIYI KINADI

GARDİYANOĞLU’NA YAPILAN SALDIRIYI KINADI

GARDİYANOĞLU’NA YAPILAN SALDIRIYI KINADI

A+A-

Kıbrıs Türk Tabipler Birliği (KTTB), Kıbrıs Türk Tabipleri odası, Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası, Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği, Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası 24 Aralık akşamı Dr. Remzi Gardiyaoğlu’nun saldırıya uğrayıp kurşunlanması olayını kınadı.

Beş örgütün yazılı açıklamasında, yaşanan olayın ülkedeki güvenlik ortamının ve adalet zincirinin ne kadar zayıfladığının göstergesi olduğu ifade edilerek, kriminal olayların arttığı, silahlı kişilerin sokaklarda ve hatta çocukların muayeneye götürüldüğü  muayenehanelerin bahçesinde kol gezdiği kaydedildi.

Son günlerde kontrolden çıkan döviz tırmanışı, elektrik ve tüp gaz zamlarıyla morali çok bozuk olan halkın, bir de can güvenliğinin sarsılmasıyla tam bir depresyon durumuna itilmekte olduğu ifade edilen açıklamada, toplumun her geçen gün gerek ruhsal, gerekse bedensel anlamda sağlığını kaybedeceğine işaret edildi.

Açıklamada şunlara da yer verildi:

“Ekonominin düzeltilmesinin ve kamu reformunun yapılmasının zaman alacağının farkındayız Ancak insanların can güvenliğinin sağlanması ivedidir. Toplumun, yaşam kalitesinde artış sağlayacak gerek sağlık ve gerekse sağlıklı çevre konusunda acil morale ihtiyacı vardır. Yolsuzlukların üzerine daha kararlı ve ivedi şekilde gidilmelidir.

Hükümet aldığı kararları ve nedenlerini daha şeffaf bir şekilde toplumla paylaşmalıdır. Halka icraatlarına dair gerekçelerini ve vizyonunu anlatmalıdır. Sivil toplum örgütleri ve bilim insanlarıyla daha çok istişareye gidilmelidir. Gerekirse toplumu ciddi boyutta depresyona sürükleyen ekonomik krizin, adaletsizliğin, hukuksuzluğun ve denetimsizliğin kök salmasıyla ilgili acil kriz masası oluşturulmalıdır.

Acı gerçeğimiz şu ki, Kıbrıslı Türkler yok oluyor. İnsanlarımız hastalıklardan kırılıyor, kurşunlanıyor, ekonomik krizler ve işsizlik nedeniyle göçe zorlanıyor. Ülkemiz silahlı kişilerin cirit attığı; kumarhanelerin, gece kulüplerinin ve uyuşturucunun sürdürülebilir bir yaşamı tehdit ettiği bir ortama terk edilmektedir.

2014 yılına maalesef bu duygularla girmenin hüznünü yaşarken biz Kıbrıslı Türk Hekimler, üstüne üstlük, bir de meslektaşımız Dr. Gardiyanoğlu’nun uğradığı saldırıyla daha da üzüldük. Meslektaşımızın uğradığı saldırıyı şiddetle kınar, ülkemizin sürüklendiği bu yok oluş sürecinden, ciddi boyutta kaygı duyduğumuzu bildiririz”

Beş örgüt açıklamasında, yeni yılın herkese sağlık, adalet ve ülkeye daha kaliteli bir yaşam getirmesi temennisinde de bulundu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.