1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GARİP BİR OLAY...
GARİP BİR OLAY...

GARİP BİR OLAY...

Yaşanan ilginç olay...

A+A-

 

Bonzai yapımında kullanılan ABK 48 isimli kimyasal madde ile ilgili yasal düzenlemenin olmadığı gerekçesiyle 2 sanık hakkındaki davanın geri çekildiği iddia edildi

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri, 7 Temmuz tarihinde Ledra Palace  geçiş kapısında uyuşturucu madde Bonzai imalatında kullanılan 100 gram hammadde ele geçirmişti. Suçla bağlantılı üzerinde hammadde bulunan İ.N ve uyuşturucu maddeyi ülkeye sokmak için organizasyonu yaptığı iddia edilen C.T tutuklanmıştı. 

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde davalarında başlanılan iki sanık hakkında dün takipsizlik kararı verildi.  Savcılığın davayı geri çektiği öğrenildi.  KKTC yasalarında sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde ile ilgili yasal düzenleme bulunurken, bonzai yapımında kullanılan ABK 48 kimyasal maddesi ile ilgili yasal düzenlemenin olmadığı belirtildi.

Yasada bonzai hammaddesi ile ilgili düzenleme olmaması davanın geri çekilmesine neden olmuş olabileceği öne sürüldü. Polis,7 Temmuz 2014 saat 15.10 sıralarında Ledra Palace  Sınır Kapısı’ndan ülkeye giriş yapmaya çalışan İ.Ç’nin üzerine yaptığı aramada beş kilo bonzai yapımında kullanılacak 100 gram hammadde bulmuştu. Soruşturmanın ardından zanlılar 5’er bin TL nakdi teminat her zanlı için üç kefilin1 00’er bin TL değerinde kefalet senedi imzalamaları şartları ile tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanmıştı.

Ancak teminat şartını yerine getiremeyen zanlı İ.Ç cezaevine gönderilmişti. Dört aydır hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde bulunan zanlı davanın geri çekilmesi ile serbest kaldı. Teminat şartını yerine getiren zanlı C.T ise tutuksuz yargılanıyordu.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.