1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GARİP BİR OLAY!
GARİP BİR OLAY!

GARİP BİR OLAY!

Garip bir olay...

A+A-

16 Ağustos’ta gerçekleştirdiği bayraklı eylemle gündeme gelen Kamil Hür’e ait ambarda, bir gün sonra yangın çıktı

Melin DOBRAN
Lefkoşa’da ikamet eden ve her yıl 16 Ağustos’ta gerçekleştirdiği bayraklı eylemle gündeme gelen Kamil Hür’e ait ambarda, dün sabah saatlerinde yangın çıktı.
Kamil Hür, 13 yıldır her 16 Ağustos’ta evinin önüne astığı bayraklar ve pankartlarla Kıbrıs Cumhuriyeti’nin ilanının yıl dönümünü kutluyor. 
Geleneği bu yılda bozmayan Kamil Hür, önceki gün yine Kıbrıs Cumhuriyeti’nin 55’inci kuruluş yıl dönümünü nedeniyle eylem yaptı.
Kamil Hür’ün bu eyleminden bir gün sonra bayrakların bulunduğu ambarda, sabahın erken saatlerinde yangın çıktı.
Polis basın bültenine göre, henüz tespit edilemeyen sebepten dolayı çıkan yangın sonucu çeşitli ülkelere ait 7 bayrak, bir koşu bandı, bir halı ve bir miktar elektrik kablosu yandı. 

 

Kundaklama ihtimali var…
Korku dolu dakikalar yaşanmasına neden olan yangında sonra Diyalog’a konuşan bir bölge sakini, olayın Kamil Hür’ün gerçekleştirdiği eylemden bir gün sonra gerçekleşmesine dikkat çekerek, “Kamil Hür’ün yaptığı eyleme sinir olan birileri geldi ve depoyu yaktı. Deponun içerisinde eylemde asılan bayraklar da vardı. Her ülkenin bayrağı kendisine göre kutsaldır. Yakılan bayrakların içerisinde Türk bayrağı da bulunuyordu, bunu yapan kişi veya kişileri kınıyorum” dedi.

Polis olayı iyi araştırmalı…

Aynı vatandaş, olaydan sonra Kamil Hür ve ailesinin tedirgin olduğunu benzer bir saldırının evlerine de yapılacağı endişesi taşıdığını iddia ederek, “Kim olsa korkar. Bugün depoyu yakan yarın evi ateşe verir. Eğer bu olay kundaklama ise polisin fail yada failleri bir an önce bulmasını istiyorum. Hem komşumuz derin bir nefes alır hem de biz mahalleli olarak içimiz rahatlar” ifadelerini kullandı.
Diyalog
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.