1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “GASPEDİLEN HAKKIMIZI DAHA FAZLA ORADA BIRAKMA NİYETİNDE DEĞİLİZ”
“GASPEDİLEN HAKKIMIZI DAHA FAZLA ORADA BIRAKMA NİYETİNDE DEĞİLİZ”

“GASPEDİLEN HAKKIMIZI DAHA FAZLA ORADA BIRAKMA NİYETİNDE DEĞİLİZ”

Akıncı, Kıbrıs Türk gençlerinin spor yapma hakkının yıllardır şu ya da bu nedenle gasp edildiğine işaret ederek..

A+A-

“GASPEDİLEN HAKKIMIZI DAHA FAZLA ORADA BIRAKMA NİYETİNDE DEĞİLİZ”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk gençlerinin spor yapma hakkının yıllardır şu ya da bu nedenle gasp edildiğine işaret ederek “Biz bu gasp edilen hakkı daha fazla orda bırakma niyetinde değiliz. Çözümde biz bu haklarımızı elde edeceğiz. Ama çözüme giden süreçte de bu haklarımızı kullanabilmek için mücadele edeceğiz” dedi.

Akıncı, dün akşam 2014-2015 Futbol Sezonu Başarı Ödülleri Gecesi’ne katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, geceye Cumhurbaşkanı Akıncı’nın yanı sıra, Meclis Başkanı Siber Siber, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Menteş Gündüz, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, Futbol Kulüpler Birliği Başkanı Arslan Bıçaklı, Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Başkanı Ogün Genç Kaçmaz, Kıbrıs Türk Futbol Antrenörleri Derneği Başkanı Süleyman Göktaş, sponsor firmaların müdür ve yetkilileri ve sporseverler katıldı.

Cumhurbaşkanı Akıncı gecede yaptığı konuşmada, bir sezonun alın terini, emeğini ödüllendirmek için toplandıklarını söyleyerek, Kıbrıs Türk gençliğinin ödüllerinin “yerel”  kaldığını belirtti. Cumhurbaşkanı Akıncı, bunu da önemli ancak yetersiz olarak nitelendirdi.

“HAKKIMIZ GASP EDİLDİ”

Akıncı şunları kaydetti:

“Bu başarıların uluslararası alanda da ödüllendirilebileceği günlere nasıl ulaşacağız noktasında birkaç söz söylemek istiyorum. Federasyonumuzun bir KOP süreci var. Bu süreç inişli çıkışlı devam ediyor… Bu alanda Kıbrıs Türk gençlerinin de hakkı vardır. Bu hak yıllardır şu ya da bu nedenle gasp edilmiştir. Biz bu gasp edilen hakkı daha fazla orda bırakma niyetinde değiliz. Çözümde biz bu haklarımızı elde edeceğiz. Ama çözüme giden süreçte de bu haklarımızı kullanabilmek için mücadele edeceğiz. Katıldığım ve destek olduğum budur”.

“EDEK’İN SÖYLEMİNİN HÜKMÜ YOK”

Cumhurbaşkanı Akıncı, Rum EDEK partisinin iki kesimli iki toplumlu federasyonun artık gündemden çıktığına dair söyleminin hükmü olmadığına da dikkat çekerek, masada olan çözüm şeklinin iki kesimli iki toplumlu bir federasyon olduğunu ve Rum toplumunun büyük çoğunluğunun bu çözümü destekleyeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, çözümden sonra Kıbrıs Türk Spor Federasyonu’nun varlığının devam edeceğini kaydetti. 

Cumhurbaşkanı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gelecekteki öngördüğümüz modeli hiçbir şekilde tehlikeye sokmadan bir işbirliğinin hiçbir sakıncası yoktur. Bu yolda ilerlenmesi lazımdır. Bu kupaların sadece Lefkoşa’da değil, Mersin’de, Azerbaycan’da ve Avrupa’da da eller üzerinde taşıyacağınız günleri görebilmemiz lazım.”

Cumhurbaşkanı Akıncı, Spor Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu'nun işbirliği içerisinde çalışmaları ve federasyonun atılımlarının desteklenmesi gerektiğini de belirterek, verdikleri emekten dolayı gecede ödül alanları kutladı ve başarılarının yeni sezonda da devam etmesini diledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.