1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GAÜ 29’UNCU DÖNEM MEZUNLARI DİPLOMALARINI ALDI
GAÜ 29’UNCU DÖNEM MEZUNLARI DİPLOMALARINI ALDI

GAÜ 29’UNCU DÖNEM MEZUNLARI DİPLOMALARINI ALDI

GAÜ 29’UNCU DÖNEM MEZUNLARI DİPLOMALARINI ALDI

A+A-

Girne Amerikan Üniversitesi’nin (GAÜ) 29’uncu dönem mezunları Girne Amfi Tiyatro’da gerçekleşen törenle diplomalarını aldı.

GAÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, törende 100 ülkeden yaklaşık 900 mezun diploma aldı.

Törene, Meclis Başkan Yardımcısı Ünal Üstel, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, TC  Büyükelçiliği 1. Müsteşarı  Mehmet Apak, TDP Girne Milletvekili Zeki Çeler, YÖDAK Genel Sekreteri Derviş Refiker, TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı, GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal, Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, CEO ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, başkan yardımcıları Cemile Esenyel ve Olgun Üstün, GAÜ Rektörü Prof. Dr. Sadık Ülker, rektör yardımcıları, akademisyenler, mezunlar ve aileleri katıldı.

ÜLKER

Törende ilk konuşmayı yapan GAÜ Rektörü Prof. Dr. Sadık Ülker, GAÜ’nün 30’uncu yılını kutlamaktan aldığı güçle, emin adımlarla 50’nci yıla doğru güvenle ilerlediğini belirtti.

Farklı ülkelerden gelen ve GAÜ’deki eğitimlerini tamamlayarak mezun olmaya hak kazanan öğrencileri, ailelerinden emanet aldıklarını kaydeden Ülker, bugün, aldıkları bu emanetleri; donanımlı, eğitimli ve hayata hazır bireyler olarak uğurladıklarını kaydetti.

VEHBİ

GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi de konuşmasında, mezun öğrencilerin, bir yandan hayata atılmanın verdiği güven duygusunu taşırken, diğer yandan da gelecekte önündeki uzun yolun belirsizliği nedeniyle endişeler ve acaba hayatta başarılı olabilecek miyim kaygısını taşıdığını belirterek, mezunların GAÜ’den aldıkları eğitimin geleceklerine avantaj yaratacağını ifade etti.

Önemli olanın; mevki sahibi olmak değil, yaşamaya değer bir hayat sürmek olduğunu vurgulayan Vehbi, mezunlardan yaptıkları her işi layıkıyla yerine getirmeleri, insanlığa ve topluma iz bırakacak hizmetlerde bulunmalarını diledi.

AKPINAR

Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar da konuşmasında, eğitimlerini başarıyla tamamlayarak mezun olan öğrencileri kutlayarak, öğrencilerin,  dünya çapında küresel bir yüksek öğretim kurumundan mezun olduğunu belirtti.

GAÜ’nün 30’uncu yılını sonlandırdığı ve 50’nci yıl meşalesini yaktığı bu akademik yılda, alanında otorite olan uluslararası akreditasyon kuruluşlarından aldığı onaylar ve uluslararası programlardan aldığı derecelerle kendisini kanıtladığını belirten Akpınar, üniversitenin 50’nci yılında hedefinin “5 kıta tek üniversite” vizyonu olduğunu vurguladı.

Mezunlardan yeniliklere açık olmaları, kendilerini geliştirmeye ve eğitimlerine devam etmelerini, hedeflerine ulaşmak için zorluklardan yılmadan çok çalışmalarını  isteyen Akpınar, tüm mezunlar ve ailelerini kutlayarak başarı ve mutluluk diledi.

Gecede daha sonra mezunlar, Pharrell Williams’ın “Happy” adlı şarkısı eşliğinde dans ettiler. Lefkoşa Türk Belediyesi Orkestrası’nın müzik dinletisinin ardından mezunlar adına konuşmayı Rayyan Nassor Saleh yaptı.

Törenin devamında, okul birincileri Uğur Uysal Yorulmaz, Kehinde Gbolan Somoye, Fatemeh Nouban, Olena Astakova, Filiz Kaya ve Nana Firdausi Mohammed, üniversitenin birinciler kütüğüne isimlerini çaktı.

Törende daha sonra doktora, yüksek lisans, lisans ve ön lisans eğitimlerini tamamlayarak mezun olma hakkı kazanan öğrencilere diplomaları verildi.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.