1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GAÜ 30. YILINDA MOLDOVA’DA ÜNİVERSİTE KURUYOR
GAÜ 30. YILINDA MOLDOVA’DA ÜNİVERSİTE KURUYOR

GAÜ 30. YILINDA MOLDOVA’DA ÜNİVERSİTE KURUYOR

Girne Amerikan Üniversitesi,Moldova’nın başkenti Kishniev’de “Moldova Amerikan Üniversitesi” ve “GAÜ Amerikan Koleji”ni kurma kararı aldığını açıkladı.

A+A-

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) yükseköğretimde 30. yılında İngiltere, Amerika, Türkiye ve Hong Kong’tan sonra Moldova’nın başkenti Kishniev’de “Moldova Amerikan Üniversitesi” ve “GAÜ Amerikan Koleji”ni kurma kararı aldığını açıkladı.

GAÜ’den yapılan açıklamaya göre, GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, Türkiye Cumhuriyeti Moldova Büyükelçisi Mehmet Selim Kartal’a ve Moldova Milli Eğitim Bakanı ile Yüksek Ögretim Dairesi’ne nezaket ziyaretlerinde bulundu.

Akpınar’a ziyaretlerinde KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Ünal Üstel ve GAÜ heyeti eşlik etti.

AKPINAR: “DENEYİMLERİMİZİ AVRUPA’YA TAŞIYORUZ”

GAÜ’nün uluslararası kampüsleri ile ülke bayrağını her yere götürerek Kuzey Kıbrıs yükseköğretim sisteminin geldiği noktayı dünyaya anlattığını belirten Akpınar, Amerikan eğitim sisteminin GAÜ tarafından Moldova’ya taşınacağını ve Moldova’nın ilk uluslararası üniversitesinin GAÜ tarafından açılacağını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Moldova Büyükelçisi Mehmet Selim Kartal’a yapılan nezaket ziyaretinde, GAÜ’nün Moldova’ya eğitim birimleri ve turizm ofisi açması konusunun karara bağlandığını ifade eden Akpınar, karar doğrultusunda GAÜ Bilim Heyeti’nin Moldova Eğitim Bakanlığı’nı ve Yüksek Öğretim Dairesi’ni ziyaret ettiğini; Moldova’da kurulacak üniversiteye de Moldova makamları tarafından tam destek verildiğini söyledi.

GAÜ Bilim Heyeti’nin ziyaretlerinin Moldova Eğitim Bakanlığı’nın resmi web sitesinde geniş bir şekilde yer aldığını da bildi,ren Akpınar, GAÜ American College Moldova’nın da 2015-2016 eğitim yılında eğitim ve öğretime başlayacağını belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.