1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. GAÜ 8. LİSELERARASI KISA FİLM İLE 2. GENÇ FOTOĞRAFÇILAR YARIŞMALARI
GAÜ 8. LİSELERARASI KISA FİLM İLE 2. GENÇ FOTOĞRAFÇILAR YARIŞMALARI

GAÜ 8. LİSELERARASI KISA FİLM İLE 2. GENÇ FOTOĞRAFÇILAR YARIŞMALARI

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İletişim Fakültesi’nin bu yıl 8’incisini düzenlediği “Liselerarası Kısa Film Yarışması” ile Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesi’nin 2’ncisini düzenlediği “Genç Fotoğrafçılar Yarışması” sonuçlandı.

A+A-

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İletişim Fakültesi’nin bu yıl 8’incisini düzenlediği “Liselerarası Kısa Film Yarışması” ile Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesi’nin 2’ncisini düzenlediği “Genç Fotoğrafçılar Yarışması” sonuçlandı.

KKTC ile Türkiye liselerinden yaklaşık 100 öğrencinin katıldığı “Kısa Film Yarışması”nda “Robenson” adlı filmiyle, Tuncay Azaphan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nden Berk Kuşbeygi birinci;  “Uçurum” filmiyle Özel Ataşehir Adıgüzel Güzel Sanatlar Lisesi’nden Efe Akerca ile Güneş Seven ikinci ve “Bakış Açısı” filmiyle Özel Moda Mimar Sinan Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nden Musa Berk Koç üçüncü oldu.

Yaklaşık 1000 kişinin katıldığı, konusu “Doğa ve insan” olan “Genç Fotoğrafçılar Yarışması”nda da, Zonguldak Alaplı Endüstri Meslek ve Anadolu Teknik Lisesi’nden Aziz Çetin birinci, Sakarya Üniversitesi’nden Cüneyt Tomruk ikinci ve Girne Amerikan Üniversitesi’nden Can Özben üçüncü oldu.

Yarışmalarda birinciler 2 bin, ikinciler 1500 ve üçüncü gelenler de 1000’er Euro para ödülü yanında, GAÜ Canterbury Kampüsü’nde 1 yıl hazırlık bursu kazandı.

AHMET TOLGAY VE ARA GÜLER’E ONUR ÖDÜLÜ...

GAÜ Spectrum Uluslararası Kongre Merkezi’nde yer alan etkinlikte ayrıca gazeteci-yazar- sinema eleştirmeni Ahmet Tolgay ile fotoğraf sanatçısı Ara Güler’e “Yaşam Boyu Onur Ödülleri” verildi.

Kısa Film Yarışması’nın jüri üyeliğini senarist,yazar Ferhat Atik, yönetmen Cemal Yıldırım, GAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Doç. Dr Haluk Selman, TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı, GAÜ Sinema Televiyon Bölüm Başkanı Dr. İzlem Ali; Genç Fotoğrafçılar Yarışması’nın jüri üyeliğini ise GAÜ Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri, Resim Bölüm Başkanı Dr. Mehmet Adil ve fotoğraf sanatçıları Mustafa Batıbeniz ile Hasan Hüseyin yaptı.

Ödül töreninde, GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner, İletişim Fakültesi Dekanı Yrd. Doç. Dr. Haluk Selman ve GAÜ Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri birer konuşma gerçekleştirdi.

GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner yaptığı konuşmada, İletişim ile Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakülteleri tarafından düzenlenmekte olan yarışmalara, öğrencilerin gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti belirtti.

Yarışmada dereceye girenlerle katılımcıları kutlayan Rektör Öner, konuşmasında öğrencilere üniversite hakkında bilgi sundu.

İletişim Fakültesi Dekanı Yrd. Doç. Dr. Haluk Selman ise, fakültenin düzenlediği Liselerarası Kısa Film Yarışmasına 100 civarında film katıldığını belirterek, öğrencilerin yaşları dikkate alındığında tümünün çektiği filmlerin birbirinden güzel olduğunu söyledi.

Selman, yarışmada dereceye giren öğrencileri kutladı.

GAÜ Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri de konuşmasında, fakültenin düzenlediği Genç Fotoğrafçılar Yarışması’na yaklaşık 1000 dolayında katılım gerçekleştiğini belirterek, yarışmada dereceye girenler yanında tüm katılımcılara teşekkürlerini sundu.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.