1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. GAÜ “GELECEĞE MEKTUPLAR” PROJESİNİ TANITTI
GAÜ “GELECEĞE MEKTUPLAR” PROJESİNİ TANITTI

GAÜ “GELECEĞE MEKTUPLAR” PROJESİNİ TANITTI

Girne Amerikan Üniversitesi, “ Geleceğe Mektuplar” projesini tanıttı.

A+A-

DEĞERLENDİRİLECEĞİ VİZYON BELGESELİ; “GELECEĞE MEKTUPLAR” PROJESİNİ TANITTI

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) bugünün toplumsal hafızasını gelecek 25 yıla taşıyacak, gelecek ile bugünün birlikte değerlendirileceği vizyon belgeseli; “ Geleceğe Mektuplar” projesini tanıttı.

“25 özel konuda, 25 seçilmiş kişi” ile yapılan söyleşilerden oluşan belgesel, GAÜ ile Prequel Production ortak yapımı olup, yönetmenliğini ve senaryosunu Ferhat Atik, vizyonunu ise GAÜ Kurucu Rektörü, Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar yaptı.

Bu alanda bir ilk olduğu belirtilen projede; gelecek 25 yıl ile ilgili çeşitli alanlarda öngörü, ülkenin her yanından görüntü ve “kanaat öderleriyle” yapılan söyleşiler kayıt altına alındı.

Bugünün geleceğe taşınması ve yaşatılmasını hedefleyen projede ayrıca 12 yaşını doldurmamış 250 çocuğun çizdiği resimlere yer verildi.

Proje, bugün saat 11:00’de GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Millenium Binası Başkanlık Ofisi’nde düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

Etkinliğe, Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı, Proje Koordinatörü Olgun Üstün, Ceo ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi, Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Cemile Esenyel, Rektör Yardımcılar Sadık Ülker ile Zafer Ağdelen, Yayın Yüksek Kurulu Başkanı İlkay Diren, Geleceğe Mektuplar Projesi Seslendirme Sanatçısı Hüseyin Köroğlu, Gelece Mektuplar Proje Koordinatörü Raşit Özgür ile çekimleri yapan ekibin üyeleri katıldı.

Etkinlik, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ile Geleceğe Mektupler vizyon belgeselinin Yönetmen ve Senaristi Ferhat Atik’in  ‘GAÜ Geleceğe Mektuplar Belgesel Projesi’ hakkında yaptığı konuşmalarla başladı.

Daha sonra ise projenin fragman tanıtımı yapılarak, katkı koyanlara plaket verildi.

Etkinlik, belgeselin muhafaza edileceği arşiv odasında çelik kasaya kilitlenmesiyle sona erdi.

AKPINAR

GAÜ Kurucu Rektörü, Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar yaptığı konuşmada, GAÜ- Prequel Production işbirliğinde tamamlanan projede; ülkenin dünü ve bugününe dair her şeyi kendi uzmanlık alanlarına göre anlatan yurtiçi ve dışında yaşayan 25 Kıbrıslı Türk kanaat önderinin tarihe yazdıklarının, 25 yıl sonra Kıbrıs ve Kıbrıs Türk toplumuna açıklanacağını kaydetti.

“Bugün birbirinden farklı cinsiyet, meslek ve farklı karakterin edinim ve hayallerinin kendi bakış vizyonuyla ilk kez KKTC-GAÜ öngörüsü ile geleceğe, bugünün gelecekle hayallerini bırakıyoruz. Geleceğe Mektupların özü işte bu” diyen Akpınar, proje kapsamında kampüse Geleceğe Mektuplar Anıtı da dikeceklerini söyledi.

Akpınar, GAÜ’nün Kıbrıs Türkü’nün bugününe, 3 kıtaya yayılan kampüsleriyle yön vermekte olduğunu da ifade ederek, geleceği yaratma misyonuna katkı koyanlara teşekkürlerini sundu.

ATİK

Geleceğe Mektupler vizyon belgeselinin Yönetmen ve Senaristi Ferhat Atik ise her gün birilerinin ayrıldığı, birilerini eklendiği hayatta insanların kazanım ve mutluluklarının fazla, kayıpların ise az olmasını dileyerek, bugün adım attıkları Geleceğe Mektuplar projesiyle, süre ile sınırlı yaşama karşı bir tür mücadeleye girdiklerini söyledi.

Belgeseli çekme fikrinin; çocukluğunda ev içerisinde çekilen bir aile filmini kendisinin, 25 yaşına geldikten sonra  izlemesi sonrası ortaya çıktığını ifade eden Atik,  sözkonusu filmde evin dışında mahalle, yol, sokak ve meydanları görememenin kendisine acı verdiğini kaydetti.

Bu açıdan bakarak yola çıktıkları belgesel çekiminde ilk olarak yolları kaydettiklerini belirten Ferhat Atik, bunu daha sonra gelecek 25 yıl içinde neler olabileceği  öngörüsüyle tamamlamaya çalıştıklarını vurguladı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.