1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GAÜ HONG KONG KAMPÜSÜ ÖĞRENCİ ALIMINA BAŞLIYOR
GAÜ HONG KONG KAMPÜSÜ ÖĞRENCİ ALIMINA BAŞLIYOR

GAÜ HONG KONG KAMPÜSÜ ÖĞRENCİ ALIMINA BAŞLIYOR

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Hong Kong’da kurulan kampusu için öğrenci alımına başlıyor.

A+A-

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Hong Kong’da kurulan kampusu için öğrenci alımına başlıyor.

GAÜ’den yapılan yazılı açıklamada, GAÜ Senatosu’nun almış olduğu yeni kampus kararıyla birlikte Uzakdoğu kampusunun merkezini Singapur’dan Hong Kong’a taşıyarak dünya çapında büyümeye devam ettikleri kaydedildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, Asya kıtasında bulunan Hong Kong’ta GAÜ Senatosu’nun kararı ile yeni bir kampus açma kararı aldıklarını belirterek, GAÜ Hong Kong kampusunun yakın zaman içerisinde hizmete gireceğini bildirdi.

Vehbi, bu doğrultuda eğitime başlamak için tüm yapı, derslikler ve ofislerin hazır durumda olduğunu, bu adımın atılırken amaçlarının, Singapur’da gerçekleştirilemeyen bazı konuların Hong Kong’ta gerçekleştirilebilir olmasına istinaden, en önemlisi Çin pazarı gibi büyük bir pazara açılabilmek olduğunu söyledi.

“GAÜ ÖĞRENCİLERİ EĞİTİMLERİNİN BİR BÖLÜMÜNÜ GAÜ HONG KONG KAMPUSUNDA DE SÜRDÜREBİLECEKLER”

Vehbi, Çin’in, dünya çapında çok büyük bir pazar payına sahip ve aynı zamanda eğitim için dünya ülkelerine çok fazla sayıda öğrenci gönderen bir ülke olduğunu belirtti.

GAÜ Hong Kong kampusundaki programların diğer kampuslara göre daha zengin olacağını, Hong Kong’un hemen yakınında bulunan Macau adasında, Beijing ve Çin’de programı 3 ayak şeklinde yapacaklarını belirten Vehbi, burada amacın özellikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan öğrencilerin vize sorunu yaşamadan daha rahat şekilde gidebilmeleri ve Çin gibi dünya üzerinde büyük pazara sahip olan bir ülkede kendilerini daha iyi geliştirebilmeleri olduğunu vurguladı.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.