1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GAÜ İLE ATLANTİS SUALTI ARAŞTIRMA MERKEZİ ARASINDA ANLAŞMA
GAÜ İLE ATLANTİS SUALTI ARAŞTIRMA MERKEZİ ARASINDA ANLAŞMA

GAÜ İLE ATLANTİS SUALTI ARAŞTIRMA MERKEZİ ARASINDA ANLAŞMA

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Akdeniz Sualtı Araştırma Merkezi ile Atlantis Araştırma Enstitüsü arasında anlaşma imzalandı.

A+A-

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Akdeniz Sualtı Araştırma Merkezi ile Atlantis Araştırma Enstitüsü arasında anlaşma imzalandı.

GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcıları Olgun Üstün, Cemile Esenyel ile Turizm ve Konaklama Uygulamalı Yüksekokul Direktörü Yrd. Doç Dr. İsmet Esenyel Amerika'ya gerçekleştirmiş oldukları akademik ziyaretler çerçevesinde GAÜ Akdeniz Sualtı Araştırma Merkezi ile Atlantis Araştırma Enstitüsü anlaşma imzalandı.

GAÜ’den yapılan açıklamada, imzalanan anlaşma doğrultusunda çalışmaların konu başlıklarının Akdeniz'de başlayacak ve su altındaki gemi ile diğer tarihi kalıntıları araştırmak, koruma altına almak, çevresel parametleri, deniz yüzeyini, balık ve deniz canlıları popülasyonunu araştırmak ve keşfetmek, soyu tükenmekte olan deniz canlılarının neslinin devamını sağlamak amacıyla  üreme alanlarını koruma altına almak, denizdeki kirlenme oranlarına dikkat çekmek ve önlem almak yönünde olduğu belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Akdeniz Sualtı Araştırma Merkezi ile Atlantis Araştırma Enstitüsü işbirliğinde, başta uluslararası sular olmak üzere araştırma, geliştirme ve kullanıcak olan yüksek teknoloji ürünü silikon robotlarla taban taraması yapılarak biyolojik yaşam sürecinde ileri adımlar atılacağını vurguladı. Ayrıca deniz tabanında bulunan bugüne kadar keşfedilmemiş gemi batıklarının ve çeşitli uçak enkazlarınında bu çalışma ile gün yüzüne çıkarılacağını belirten Akpınar, Akdeniz hakkında bugüne kadar bilinmeyenleri gün yüzüne çıkaracaklarını dilegetirdi.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.