1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GAÜ İLE DENKTAŞ VAKFI ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
GAÜ İLE DENKTAŞ VAKFI ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

GAÜ İLE DENKTAŞ VAKFI ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

GAÜ ile Denktaş Vakfı arasında ortak çalışmalar, eğitim öğretim ve kültürel konularla ilgili protokol imzalandı.

A+A-

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ile Denktaş Vakfı arasında ortak çalışmalar, eğitim öğretim ve kültürel konularla ilgili işbirliği protokolü imzalandı.

GAÜ’den yapılan açıklamaya göre, GAÜ Rektörlük Binası Toplantı Salonu’nda gerçekleşen imza törenine GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Cemile Esenyel, Denktaş Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Değer Denktaş, Rauf Alp Dentaş ile eşi Rachel Denktaş katıldı.

Açıklamaya göre Asım Vehbi, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın ismini taşıyan Denktaş Vakfı’yla aralarında gerçekleştirilen protokol çerçevesinde akademik ve sosyokültürel çalışmalar konusunda her türlü desteği vereceklerini belirtti.

Vehbi protokolün amacının Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş’ın isminin devam ettirilmesi olduğunu söyledi.

Merhum liderin ülke için ortaya koymuş olduğu fedakârlık ve çalışmalar sayesinde Kıbrıs Türk halkının bugün var olduğunu ifade eden Vehbi, hiçbir Kıbrıs Türkü’nün ve KKTC vatandaşının Merhum Denktaş’ı unutmayacağını ve unutturmayacağını belirtti.

Protokol kapsamında Denktaş Vakfı’nın önereceği isimler GAÜ’de belirli oranlarda kontenjanlar dahilinde burs hakkı kazanacak, taraflar ilgili konulardaki araştırmalarda birbirlerinin imkan ve kaynaklarından faydalanacak, birlikte bilimsel toplantılar düzenleyecek ve ortak araştırma projeleri yürütecek.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.