1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. GAÜ, KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ İLE ANLAŞMA İMZALADI
GAÜ, KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ İLE ANLAŞMA İMZALADI

GAÜ, KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ İLE ANLAŞMA İMZALADI

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Kastamonu Üniversitesi ile akademik işbirliği anlaşması imzaladı.

A+A-

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Kastamonu Üniversitesi ile akademik işbirliği anlaşması imzaladı.

GAÜ’den verilen bilgiye göre, ortak bilimsel çalışmaları, bilim insanları ve öğrencilerin akademik değişim programını, dönemsel eğitimlerin diğer üniversite kampüslerinde devam edebilmesini ve ortak diploma programlarını kapsayan protokole, GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner ve Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın imza koydu.

GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner, imza töreninde yaptığı konuşmada, GAÜ küresel yurtdışı kampüsleri ile birlikte 200’e yakın üniversite ile akademik işbirliğinin devam ettiğini belirterek, uluslararası akademik işbirliği anlaşmalarının öğrenci gelişimine yaptığı katkılar yanında ülke tanıtımında önemli rolü bulunduğunu kaydetti.

Türkiye ile KKTC arasındaki dil, kültür ve din birliğinin, Türk üniversiteleri ile imzalanan akademik işbirliklerinin önemini ve maneviyatını arttırdığına vurgu yapan Öner, anlaşma ile amaçlanan hedeflerin önemli bilimsel üretimleri beraberinde getireceğini ve aynı zamanda ortak diploma programlarını da gerçekleştireceklerini ifade etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.